Dikkat! Mardin’de çarşı ve mahalle bekçileri alınacak

Dikkat! Mardin’de çarşı ve mahalle bekçileri alınacak

MARDİN - Mardin merkez ve ilçelerinde 653 çarşı ve mahalle bekçisi istihdam edilecek.

İçişleri Bakanlığı, Mardin merkez ve ilçelerinde 653 çarşı ve mahalle bekçisi istihdam edilecek. Valilik ya da kaymakamlıklara başvurularını gerçekleştiren adaylar, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, başarı sağlayanlar çarşı veya mahalle bekçisi olarak göreve başlayacak.

İlk etapta, Artuklu'ya 214, Dargeçit'e 20, Derik'e 25, Kızıltepe'ye 126, Mazıdağı'na 30, Midyat'a 83, Nusaybin'e 85, Ömerli'ye 20, Savur'a 30 ve Yeşilli'ye 20 kişilik kontenjan ayrıldı.

Adaylarda aranacak şartlar

Adaylarda aranacak şartlar ise şöyle; “Türkiye vatandaşı olmak. En az ilkokulu bitirmek. Askeri görevini bitirmiş ve 30 yaşın üstünde olmamak. Görevini yapmaya engel teşkil edebilecek bir hastalık veya sakatlığın bulunmadığını sağlık kurulunca verilen raporlarla belgelendirmek. Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak. Dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, kamu haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm olmamak. Toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmama…”  



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.