Diyarbakır Lice'de HPG'liler İle Asker Arasında Çatışma Çıktı

Diyarbakır Lice'de HPG'liler İle Asker Arasında Çatışma Çıktı

Diyarbakır'ın Lice-Kulp karayolunda Tute Köyünde HPG Askeri Birlik Yolu Trafiğe Kapatarak Yol Kontrolu Yaptı. HPG nin Yaptığı Yol Kontrolunde Köy Korucularına Ait Araçlar Ateşe Verildi Askerlerin Olay Yerine Gelmesiyle HPG ile Asker Arasında Çatışma Çıkt

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Lice-Kulp karayolunda Yaprak (Tute) köyü yakınlarında HPG'liler yolu trafiğe kapattı.

Kimlik kontrolleri sırasında korucuları ait olduğu belirtilen 2 araç ateşe verildi. Askerlerin olay yerine gelmesi ile HPG'liler ile arasında çatışma çıktığı belirtildi. Çatışma ile birlikte askerlerin Diyarbakır-Bingöl ve Lice-Kulp karayollarını trafiğe kapattığı bildirildi.

Polis memuru PKK tarafından alıkonuldu

Öte yandan KCK operayonlarına başlayan operayonlar sonrasında PKK misilleme olarak Diyarbakır Lice ilçesi kırsalında bir polis memurunu alıkoydu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan Mardin nüfusuna kayıtlı adı açıklanmayan bir polis memuru, Mardin'den Muş'a giderken, Diyarbakır'ın Lice ilçesiyle Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki Abalı bölgesinde bir grup PKK 'li tarafından alıkonuldu. 

Yol kontrolü yapan PKK'liler polis memurunun eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polis memurunu yanlarına alarak bölgeden uzaklaştı. Olaydan sonra bölgede operasyon başlatıldı.

2012 yılında da bir çok kamu görevlisi PKK tarafından alıkonulmuş, PKK Lideri'nin devreye girmesi ve çözüm sürecinin başlamasıyla kamu görevlileri tek taraflı olarak serbest bırakılmıştı.

DİHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.