Dr. İlhami PEKTAŞ

Dr. İlhami PEKTAŞ

Dünyanın En Büyük Sırrı Nedir ?

Platon bir gün, ülkenin en büyük bilgesinin yanına gider. Bilge onu karşılar ve oturup sohbet etmeye başlarlar. Platon bilgeye döner ve “Sen ki bu dünyanın en bilge kişisisin. Sen hayata dair herşeyi bilirsin. Bana öyle bir anahtar, öyle bir sır ver ki, bütün kapıları açmamı sağlasın.” der.

Bilge Platon’a döner ve sana bu sırrı veririm ama bu yükü taşıyabileceğinden emin misin ? diye sorar.
“Evet” der Platon, ” Lütfen bana dünyanın en büyük hazinelerine ulaşmamı sağlayacak sırrı ver.”
“Bunu bilmek, sana çok büyük bir sorumluluk yükleyecek” der bilge. ” Bu sırrı öğrendiğinde artık bunu saklayamazsın. Bunu yapman gerekir. Eğer sırrı öğrendikten sonra onu uygulamazsan, eğer kullanmazsan, bu sır senin başına bela olur. Bu çok kritik bir karar anıdır senin için, çünkü hem hazineyi hem de felaketi tercih edebilirsin. Bunun için hazır mısın ?

“Evet” der Platon. ” Bu sırrı taşımaya hazırım. Sırrı kullanacağıma dair yemin ederim sana. Eğer kullanmazsam, o zaman da başıma gelecekleri de kabul ediyorum.”

“O halde yaklaş yanıma” der bilge. ” Kulaklarını dört aç ve beni dinle. Sana dünyanın en büyük sırrını veriyorum. Ama bunu bildikten sonra, kullanmazsan eğer, başına büyük bir dert alacaksın.”
Bilge büyük bir dikkatle Platon’un gözlerinin içine baktı ve bütün gücü ile sırrı açıkladı.

“İşte budur dünyanın en büyük sırrı” der bilge. “Sana bütün hazineleri verecek olan sır budur. Çok basit ama çok büyük bir sırdır bu.”

Platon şaşkındır. ” Ama bu çok basit bir sır” der.
Bilge o sözünü bitirmeden yine sırrı haykırır büyük bir sesle, ” YAP…” der.
“Soru yok, yorum yok, endişe yok. Yalnızca YAP..” diye haykırır yeniden.
“Sana dünyanın kapılarını açacak olan sır budur der işte!”

”Eğer muhteşem bir yaşam istiyorsan, o zaman git ve YAP… "Eğer başarı istiyorsan, zenginlik İSTİYORSAN, GİT ve YAP…”

" İşini kurmak istiyorsan, evlenmek istiyorsan, ev - araba almak istiyorsan, NİYET et git ve YAP.....

Platon bir şeyler söylemeye çalıştıkça, şaşkınlığını dile getirmek istedikçe, bilge onu susturur ve “Yap…” diye haykırır. Platon sırrı artık öğrenmiştir. Artık dünyanın en büyük hazinesine ve ne isterse herşeyi elde edebilecek güce sahiptir.

Niyet ettiği, düşündüğü, planladığı ne varsa gider ve “yapar”…

İşte artık dünyanın en büyük sırrına sahipsiniz. Bu sır hayatınızı değiştirebilir. Bu sır sizi hayallerinizin de ötesine götürebilir. Başarılı mı olmak istiyorsunuz, gidin ve yapın. Zenginlik mi istiyorsunuz, gidin ve sadece yapın. Ne istiyorsunuz,sınırlı bir hayat mı yoksa rüya gibi bir hayat mı? Rüyalarınıza kavuşmak için o zaman niyet edin, planlayın, gidin ve yapın.

Bunu başarabilir misiniz? Başarabilirsiniz.....
Bunu yapabilir misiniz ? Yapabilirsiniz....

GİDİN VE YAPIN O ZAMAN!.…
İŞTE EN DÜNYANIN BÜYÜK SIRRI BUDUR.....

Önceki ve Sonraki Yazılar