En Çok Üniversite Öğrencisi Erzurum'dan

En Çok Üniversite Öğrencisi Erzurum'dan

148 bin 741 öğrenciye sahip Atatürk Üniversitesi'nin ardından Erzurum Teknik Üniversite'si de her yıl öğrenci sayısını artırmaya devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre Teknik Üniversitesi'nin mevcudu 2 bin 600 öğrenciye çıkarak Erzurum'daki ....

148 bin 741 öğrenciye sahip Atatürk Üniversitesi'nin ardından Erzurum Teknik Üniversite'si de her yıl öğrenci sayısını artırmaya devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre Teknik Üniversitesi'nin mevcudu 2 bin 600 öğrenciye çıkarak Erzurum'daki toplam öğrenci sayısı 151 bin 341'e ulaştı.

EN ÇOK ÖĞRENCİ ERZURUM'DAN

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre ETÜ’yü tercih eden il sıralamasında Erzurum ilk sırada, İstanbul 116 öğrenci ile 2,  Rize  ise 55 öğrenci ile 3. sırada yer buldu. Erzurum Teknik Üniversitesi’ne tercihte Bölgelere göre Doğu Anadolu 853 öğrenci ile listenin ilk sırasında yer alırken Karadeniz 271 öğrenci ile 2, Marmara ise 205 öğrenci ile 3’üncü sırada yer aldı.

8 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ

Yetkililerden alınan bilgiye göre Türkiye'de bu alanda  8 tane teknik üniversitenin olduğu ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nin bunlardan biri olma özelliği taşıdığını ifade edildi. Öğrenci sayısı bakımından diğer üniversitelere oranla daha küçük olduklarını belirten yetkililer, buna rağmen eğitim kalitesinin üst düzeyde olduğunu ve ülkeye faydalı gençler yetiştirmek için çalıştıklarını ifade ettiler.

PROJELER DEVAM EDİYOR

Erzurum Teknik Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı sitesinde üniversiteyle ilgili planlanan, devam eden ve tamamlanmış projeler ile ilgili de bilgilere yer verildi.  Buna göre Çarşı Merkezi, Kütüphane Merkezi ve YÜTAM(Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi) olmak üzere 3 tane planlanan proje yer almaktadır. Devam eden projeler ise; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Rektörlük Binası ve Lojman Blokları. Kapalı spor salonuna dönüştürülebilir ek derslikler ve Merkezi derslikler ise sitede tamamlanmış projeler olarak yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.