Erdoğan Demirtaş'a yüklendi!

Erdoğan Demirtaş'a yüklendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Demirtaş'a yüklendi. Erdoğan, Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Terör örgütüne arabanla, tabutlarla silah taşıyacaksın, ondan sonra...'Hani kalksın' diyordun da şimdi ne oldu. Niye geri vitese taktın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklara ilişkin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin tartışmanın tüm milletvekillerini değil, suçu olanlarla ilgili olduğunu söyledi ve ekledi: Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Terör örgütüne arabanla, tabutlarla silah taşıyacaksın, ondan sonra...'Hani kalksın' diyordun da şimdi ne oldu. Niye geri vitese taktın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütü, Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki çeşitli ilçelerimizde temmuz ayından bu yana, insanlık ve ahlak dışı yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bölgedeki belediyeler de halka hizmet için kullanması gereken araç ve makineleri teröristlerin emrine vererek bu zulme destek oldu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, 48 ilde, 179 alanın riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındığını, 21 ilde 37 bin 782 dekar büyüklüğünde bir yerin rezerv yapı alanı olarak tespit edildiğini söyledi.

Yapmak için mücadele ederken, birilerinin yıkmanın, tahrip etmenin peşinde olduğunu anlatan Erdoğan, "Bakıyorsunuz oda. İşi gücü aslında plan, proje, bunlarla uğraşması lazım. Nerede kentsel dönüşümle ilgili bir adım atacaksanız, bu malum oda işi hemen yargıya götürür. Senin işin ne? Senin işin yapmak mı, yıkmak mı?" diye konuştu.

"İNSANLIK VE AHLAK DIŞI YÖNTEMLERLE VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYORLAR"

Aynı şekilde aynı kafadaki terör örgütünün, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çeşitli ilçelerde, temmuz ayından bu yana insanlık ve ahlak dışı yöntemlerle vatandaşları mağdur ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bölgedeki belediyeler de halka hizmet için kullanması için araç ve makineleri teröristlerin emrine vererek, bu zulme destek oldu. Çukurlar, kanallar ama bunlar atık su kanalı, içme suyu kanalı, yağmur suyu kanalı, doğalgaz hatlarının döşenmesi ve elektrik şebekesi için değil. Buraya güvenlik güçleri girmesin diye açılan kanallar. Sokaklara, binalara, kazılan çukurlara döşenen bombalar ve yaşanan çatışmalar yüzünden bölgede ciddi bir tahribat ortaya çıktı. Güvenlik güçlerimiz, teröristleri birer birer etkisiz hale getiriyor. Tabii ilçelerimizin böyle harap halde kalmasına rıza göstermedik."

"SUÇUN VARSA YARGILANACAKSIN"

Salondaki gençlerin "Mecliste katil istemiyoruz" diye slogan atması üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte onun için dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getiriyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılması deyince, 'milletekillerine dokunulmazlık kalksın' gibi bir şey anlıyorlar. İşin aslı bu değil. Kimin fezlekesi varsa, o fezlekeyle ilgili sürecin hemen yargıya taşınması anlamındadır bu. Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim ya. Bu kadar olaylar olacak, sen terör örgütüne silah taşıyacaksın arabanla, tabutlarla silah taşıyacaksın... Ondan sonra e hani 'kalksın' diyordun da şimdi ne oldu? Niye geri vitese taktın?"

"DEVLETİN GÖREVİ SADECE YAPILARI DEĞİL GÖNÜLLERİ DE İMAR ETMEKTİR"

Teröristlerden temizlenen ilçelerde imar çalışmalarının başladığını aktaran Erdoğan, "Devletin görevi sadece yapıları değil, aynı zamanda gönülleri de imar etmektir. Vatandaşlarımızın devletine olan güven, bağlılık ve inançlarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Devlet yönetiminin gerektirdiği sorumluluk ve ciddiyetle bu meseleyi takip edecek ve inşallah neticelendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİR PROJE OLMAKTAN ÇIKARTIYORUZ"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Afetlere hazırlık kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından inşallah biraz daha mesafe katetmiş olacağız. Bu vesileyle sizlerin huzurunda bir müjdeyi İstanbullularla özellikle bir örnek olması bakımından, Esenler'de yaşayan kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşüm için 5 Ekim 2012 tarihinde Esenler Havaalanı Mahallesinde ilk kazmayı vurmuştuk. İşte bu mahalledeki çalışmalar tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek. Bu bölgede 2 bin 373 konut ve 55 iş yeri yapıldı."

"Kentsel dönüşümü bir proje, bir hayal olmaktan çıkartıp, fiilen gerçeğe dönüştürmüş oluyoruz." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiden bu konutların iş yerlerinin ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Tabi ülkemizde bu çerçevede yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var. Şu ana kadar 48 ilimizde 179 alan riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmış bulunuyor. Ayrıca 21 ilimizde 37 bin 782 dekar büyüklüğünde bir yer rezerv yapı alanı olarak tespit edilmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Hur24.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.