Erdoğan'dan Edip Uğur'a "Bizi Arayabilirdi!"

Erdoğan'dan Edip Uğur'a "Bizi Arayabilirdi!"

İstifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayıp görüşmek istediği iddia edildi.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın programında istifa eden belediye başkanları konuşulurken, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Edip Uğur'un Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını söyledi. 

Ahmet Edip Uğur'un pazartesi gün istifa ederken tehdit edildiğine yönelik yaptığı açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilere açıklama yapmış, "Ben o açıklamasından dolayı üzgünüm. Kendisi, siyasette bunca zaman tecrübesi olan, belediye başkanlığı yapan biri olarak, o türden bir tehdit varsa nereyi ya da hangi mercileri araması gerektiğini gayet iyi bilir. Bir tehdit varsa ilgili mercileri, gerekirse bizi pekâlâ arayabilirdi. Araması halinde de pekâlâ olayın üzerine gidilirdi. Biz de ima edildiği türden bir tehdit durumunda herhalde kendisini yalnız bırakacak değiliz. " ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Ahmet Edip Uğur'la görüştüğünü ve Edip Uğur'un Cumhurbaşkanı'nı Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklamaların ardından aradığını ve not bıraktığını söyledi. Edip Uğur'un Erdoğan'la irtibat kurma çabası olduğunu söyleyen Selvi, Cumhurbaşkanı ile Edip Uğur'un arasında bir irtibat kopukluğu olduğunu belirtti. Ayrıca tehdit konusunun da siyasi baskı görme şeklinde olduğunu söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.