FİFA'dan Ozan Tufan'a 1.2 Milyon Euro Tazminat

FİFA'dan Ozan Tufan'a 1.2 Milyon Euro Tazminat

Fenerbahçe Kulübü, Milli takım karşılaşmasından sakatlanan ve sahalardan 2 ay uzak kalacak olan Ozan Tufan için FİFA'nın Kulüpleri Koruma Programı'ndan yararlanmak istiyor.

A Milli Futbol Takımı'nın geçtiğimiz haftasonu oynadığı İzlanda maçında sakatlanan Fenerbahçe'nin yeni transferi Ozan Tufan için sarı lacivertliler FİFA'ya başvurmaya hazırlanıyor. Türkiye İzlanma karşılaşmasında aldığı darbe sonucu sakatlanan milli futbolcu sahalardan 2 ay uzak kalacak olması Fenerbahçe kulübünü harekete geçirdi. FİFA'nın Kulüpleri Koruma Programı'na başvurmaya hazırlanan Fenerbahçe Kulübü, söz konusu programdan 800 Bin ila 1.2 Milyon Euro arasında tazminat alacak.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE DÖNDÜ

 

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında yapılan karşılaşmada İzlanda takımına 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımımız, oynadığı oyun ile de büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Karşılaşmada aldığı darbe sonucu sakatlanan Fenerbahçe'nin yeni transferi Ozan Tufan, A Milli Takımımızın yurda dönüşünde havalimanında gazetecilerin aldığı görüntülerde tekerlekli sandalyede olduğu görülmüştü.

 

REAL MADRİD'E 1 MİLYON 150 BİN EURO ÖDEMİŞTİ!

 

FİFA, 2013 yılında Kulüpleri Koruma Programı kapsamında benzer bir olayda Real Madrid'e yüklü bir ödeme yapmıştı. Milli takımda sakatlanarak 4 ay yeşil sahalardan uzak kalan Marcelo için Real Madrid kulübüne 1 milyon 150 bin Euro ödeme yapan FİFA'nın şimdi de sarı lacivertli kulübe ödeme yapması söz konusu.

 

Kulüpleri Koruma Programı, milli takımlarda yaşanan uzun süreli sakatlıkların ardından kulüplerin mağduriyetini gidermek için FİFA tarafından uygulamaya konmuştu. Bir kulübün bu programdan yararlanabilmesi, oyuncunun en az 28 gün yeşil sahalardan uzak kalması durumunda mümkün oluyor. Bu uygulama bir yıldan uzun sakatlıklar için geçerli değil. Program kapsamında FİFA, bir oyuncu için kulübe en fazla 20 bin Euro ödeme yapıyor. Bedelin, oyuncunun kulüpteki maaşına göre değişiklik göstermesi mümkün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.