Google'dan 2017 Dünya Günü adlı Doodle devreye girdi

Google'dan 2017 Dünya Günü adlı Doodle devreye girdi

Google an itibariyle ana sayfasını 22 Nisan Dünya Günü adlı Doodle ile süsledi. Dünya Günü nedir? Hikayesi nedir? Kısaca özetledik.

Arama motoru Google ana sayfasını önemli günler için süslemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Modern Olimpiyatlar için özel bir Doodle hazırlayanGoogle, bugün ise ana sayfasını Dünya Günü için hazırladığı Doodle ile süsledi.

Google'ın hazırladığı Doodle'a tıkladığınızda ise "Dünya Günü"nün Google'daki arama sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz.

Dünya Günü nedir?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD'nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır. (Kaynak: Vikipedi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.