Güzel Sanatlar Ajansı 67 Kişinin İşine Son Verdi

Güzel Sanatlar Ajansı 67 Kişinin İşine Son Verdi

2014 yılında Aydın Doğan'ın sahibi olduğu MedyaNet ile birleşme hayalleri kuran Yiğit Şardan'ın reklam ajanslarına yayımlamadığı reklamların faturasını keserek, Netbook'u karlı şirketmiş gibi, satışını yapmak istediği iddia ediliyor.

Güzel Sanatlar Ajansı'nın patronu sahibi olduğu Netbook dijital reklam ajansını kapattı. Netbook ve Coolshark'ta çalışan 67 kişinin işine bayram öncesinde son veren Yiğit Şardan, Yunan Adaları'na tatile gitti.

Bayrama işsiz olarak giren 67 çalışanın iş akdi feshedilirken, tazminatlar konusunda Yiğit Şardan ve en yakın çalışma arkadaşı Nilgün Doğan ayak sürüyor. Yiğit Şardan deyim yerindeyse, sırra kadem basarken, çalışanların tazminat talebine Şardan'ın CFO'su Nilgün Doğan cevap veriyor. Doğan'ın"Yapabileceğimiz bir şey yok, takdir sizin" dediği belirtiliyor.

PEŞİN FATURALAR BAŞINI YAKTI

2008 yılında kurulan Netbook Media, dijital pazarlama hizmeti veriyordu. Emre Tümer'in Genel Müdürlüğü'nü Netbook, reklam sektörünün öncüsüydü.

2014 yılında Aydın Doğan'ın sahibi olduğu MedyaNet ile birleşme hayalleri kuran Yiğit Şardan'ın reklam ajanslarına yayımlamadığı reklamların faturasını keserek, Netbook'u karlı şirketmiş gibi, satışını yapmak istediği iddia ediliyor.

REKLAM AJANSI VE MED YAPIM AYAKTA

Şardan'ın yaşadığı ekonomik kriz, henüz sahibi olduğu MG Medya ve Güzel Sanatlar Ajansı'na sıçramadı.

Ancak, Netbook'un kapısına kilit vurulmasıyla birlikte bankaların Şardan'ın kapısına dayandığı bilgisi geliyor. Bayrama işsiz giren çalışanlar ise hukuki haklarını aramak için hazırlık yapıyor.

Şardan'ın Fatih Aksoy ile birlikte ortağı olduğu Tatlı Küçük Yalancılar, Kiralık Aşk, Güneş'in Kızları, Acil Aşk Aranıyor, İnadına Aşk gibi dizilerin yapımcısı olan Med Yapım'a da krize girebilir gözüyle bakılıyor.

YİĞİT ŞARDAN KİMDİR?

Güzel sanatlar reklam ajansı ve MED yapımın sahibi olan Yiğit Şardan Galatasaraylılığı ile tanınıyor. Galatasaray Lisesi mezunu olan Yiğit Şardan,Galatasaray Futbol Kulubü'nün de üyesi. Adnan Polat yönetiminde görev aldığı dönemde Yiğit Şardan Galatasaray Kulübünü icraya veren isim olarak kamuoyu gündemine gelmişti. Şardan Galatasaray'a 270 bin liralık alacağı için icra göndermişti.

CEMAL NALGA SKANDALI

Yiğit Şardan ismi Cemal Nalga skandalı ile de bir dönem gündeme oturmuştu. 2009 yılında Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu olduğu dönemde basketbol camiasında eşi benzeri olmayan bir skandala imza atmıştı.

Peki Cemal Nalga skandalı neydi?

Galatasaraylı basketbolcu Cemal Nalga, Cibona Zagreb'le yapılan hazırlık maçında, rakibine yumruk atınca diskalifiye edilmiş ve 5 maç ceza almıştı. Nalga bu olaydan sonra 7 numaralı Tufan Ersöz'ün forması ile Skyliners ve Ludwigsburg maçlarında sahaya çıkmıştı. Sahtekarlık ortaya çıkınca büyük bir skandal patlamış ve Galatasaray kulübü itibar ve prejtij açısından yara almıştı. Yiğit Şardan bu olaydan sonra Ga

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.