Hakkari'de Oruçlu 35 Derece Sıcakta Tırpan Çekiliyor

Hakkari'de Oruçlu 35 Derece Sıcakta Tırpan Çekiliyor

Hakkari'de 35 Derece Sıcağın Altında Hakkarili Çiftçiler Oruçlu Halleriyle Çayır ve Tarlarında Tırpanla Biçim Yapıyor . Hakkari Çiftçileri Oruçlu Halleriyle Aşırı Sıcağın Altında Tırpan Çekerek Hayvanlarının Kışlık Yem İhtiyaçlarını Karşılıyorlar..

Ramazan ayının yaza ayalarına denk gelmesi nedeniyle Hakkarili çiftçiler 30 derece sıcaklıkta hem oruç tutuyor, hem de tarlada çalışıyorlar.
Hakkari’de Ramazan ayının girmesine rağmen tarım faaliyetleri devam ediyor. Hava sıcaklığının 30 ile 35 derece arasında değiştiği Hakkari’de çiftçiler kavuran güneşin altında tırpan çekerek hayvanlarının kışlık yem ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Durankaya beldesi sakinleri de bin 600 rakımlı Mega Büte yaylasında kıl çadırlarını kurarak burada hayvanlarını besliyorlar. Kış için hazırlık yapan çiftçiler kavurucu sıcaklara aldırış etmeden oruçlu halleri ile ot biçme telaşı içersine düştüler. Hergün sabah saatlerinde Otluca köyü Çeme Alekana Mahallesinde ot biçen Durankayalı çiftçiler tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek, mecburen sıcak havada bile hayvanları için ot biçtiklerini ifade ettiler. Bazı vatandaşların ise günlük 130 TL’ye akşama kadar tırpan çekerek aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.