HDP 1 kasım seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu

HDP 1 kasım seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu

HDP 1 Kasım seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçimlerin iptaline ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptıklarını açıkladı.

HDP 1 Kasım seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçimlerin iptaline ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptıklarını açıkladı. Beştaş, adil seçim olmadığı için YSK'ya başvurduklarını belirtti.

Seçimden sonra birçok ilde itirazlarda bulunduklarını hatırlatan Beştaş, itirazlarının reddedildiğini söyledi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13'ü aşmış, 1 Kasım seçimlerinde ise büyük bir düşüş yaşayarak yüzde 10,75 ile barajı kıl payı aşmıştı. Doğu'da önemli oy kayıpları yaşayan HDP'nin vekil sayısı da 80'den 59'a gerilemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.