HDP'ye Oy Veren Aleviler HDP'den Kopmaya Başladı

HDP'ye Oy Veren Aleviler HDP'den Kopmaya Başladı

PKK’nın saldırıları nedeniyle halkta oluşan tepki, HDP’de panik yarattı. Özellikle Batı illerindeki örgütler ve batı illerinden seçilen milletvekilleri gelişmelerden tedirgin. Parti yönetiminin yaşananlarla ilgili hiçbir adım atmamasının huzursuzluğu daha

Aydınlık / Ankara
PKK’nın saldırıları nedeniyle halkta oluşan tepki, HDP’de panik yarattı. Özellikle Batı illerindeki örgütler ve batı illerinden seçilen milletvekilleri gelişmelerden tedirgin. Parti yönetiminin yaşananlarla ilgili hiçbir adım atmamasının huzursuzluğu daha da artırdığı bildiriliyor. 
7 Haziran’da HDP’ye destek veren Alevi kesimlerinin de HDP’den kopmaya başladığı ifade ediliyor. 

ALEVİLER VE BİLEŞENLER RAHATSIZ
1 Kasım için yürütülecek seçim kampanyası için strateji belirlemeye çalışan HDP yönetimi, art arda gelen PKK saldırıları sonrasında oluşan toplumsal tepki karşısında büyük çaresizlik içinde. 
PKK eylemlerinin batıda yarattığı tepkiye, Doğu ve Güneydoğu illerindeki vatandaş ve esnaf tepkilerinin eklenmesi, çaresizliği katladı. 
Rahatsızlığın, başta batından seçilip gelen milletvekilleri olmak üzere partinin her kademesine yansıdığı ifade ediliyor.
HDP’de, tutum değişikliğinin en net görüldüğü kesim Aleviler. 7 Haziran sürecinde HDP’ye doğrudan veya dolaylı destek veren bazı Alevi oluşumlarının yapılan görüşmelerde HDP yöneticilerine PKK saldırıları ve partinin bu konudaki politikasından duydukları rahatsızlıkları ilettikleri, hatta bazılarının partiyle aralarına mesafe koyacaklarını açıkça söyledikleri belirtiliyor. Bazı Alevi örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin de Alevi milletvekilleri ile HDP kontenjanından seçim kabinesine giren bakanlarla görüşüp, bu konuda acil tutum değişikliğine gidilmesini istedikleri öğrenildi. Benzer rahatsızlıkların HDP’ye proje bazında destek veren ve 7 Haziran’da da HDP listesine bazı isimlerini yerleştiren partilerde de su yüzüne çıktığı ifade ediliyor. Levent Tüzel’in bakanlık teklifini geri çevirmesi ve HDP’li Altan Tan’ın Tüzel’i istifaya çağırması sonrasında gün yüzüne çıkan HDP-EMEP sürtüşmesine benzer sürtüşmelerin giderek yoğunlaştığı gözleniyor.
Kaynak: Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.