Kanala 40. Ceza Geldi

Kanala 40. Ceza Geldi

En yeni haber kanallarından birisi olan A Haber'e verilen ceza sayısı 40 oldu.

Habercilikte devrim yaratan yayınları ve programlarıyla yediden yetmişe herkesin büyük beğenisini kazanan A Haber, geçen seçim döneminde olduğu gibi yine bazı odakların hedefi oldu. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun raporu ve Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı doğrultusunda A Haber'e bugün 24 yayın durdurma cezası verildi. Bu rakam Türk televizyon tarihinde bir televizyona bir seferde verilen en büyük ceza anlamına geliyor. 

A Haber'e verilen toplam yayın cezası 40 olurken, bugün açıklanan yayın durdurma cezalarına konu olan yayınlar arasında seçim öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan özel röportaj da var. 

Yüksek Seçim Kurulu; Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gündem Özel, canlı yayın ve Yaz Boz programlarının ayrı ayrı uyarılmasına, özel röportaj yayınının 3 kez durdurulmasına, Birlikte Bakalım ve Ajans Bugün programlarının ayrı ayrı bir kez, haber bülteni yayınının 5 kez, Kadraj ve %100 Siyaset programlarının ayrı ayrı 2'şer kez durdurulmasına, canlı miting yayınları isimli programın ise 7 kez durdurulmasına karar verdi. 

Geçen yıl 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasındaki yayınları nedeniyle de A Haber'e 45 ayrı ceza verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.