Kılıçdaroğlu Ayasofya Açılışına Katılmıyor!

Kılıçdaroğlu Ayasofya Açılışına Katılmıyor!

4 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada “iktidar, ‘Ben Ayasofya’yı ibadete açıyorum’ diyorsa kararname elinde.

4 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada “iktidar, ‘Ben Ayasofya’yı ibadete açıyorum’ diyorsa kararname elinde. Erdoğan oturur, bir kararname yazar, resmi gazetede yazılır, ibadete açılır, müze olmaktan çıkar. Bu kadar basit.” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’yı cami yapmak istemeyip, sadece siyaset için bunu diline doladığını belirten CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya’nın cami olarak açılışına katılmayacakmış!

Ayasofya’nın cami olarak diyanete devredilmesinin ardından Diyanet bu cuma namazıyla birlikte açılışı yapılacak olan Ayasofya için yüzlerce kişiyi davet etti. Dünyanın birçok yerinde müslümanlar Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi nedeniyle adeta bayram edip, birçok kişi açılış için Türkiye’ye gelecekken ana muhalefet partisinin genel başkanının açılışa katılmayacağını açıklaması şaşkınlık yarattı.

Bu cuma ibadete açılacak olan Ayasofya'da namaza davet edilenler arasında Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener ve diğer bazı siyasi parti liderleri de bulunuyor. Akşener daveti kabul ederken, Kılıçdaroğlu ise gelmeyeceğini söyledi.

Hatırlanacağı gibi, CHP’nin il başkanı Canan Kaftancıoğlu da bit gazetecinin “size davet gelirse katılacak mısınız” sorusuna, “davet gelirse katılacağım” diyen Muharrem İnce’ye göndermede bulunmuş, “o hepimizin yerine katılır” demişti..

Adnan ONAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.