Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Korona, Uzmanlar Ve Marketçiler

Malumunuz bir yıla yaklaştı. Tüm dünya ile ülkemiz de ‘korona’ ile yatıp onunla kalkıyor. Her gün her ülkede yetkililer çeşitli önleyici tedbirler alıyorlar. Biraz iyileşme olunca da tedbirleri hafifletiyorlar. Derken tekrar salgın, salgın haline geliyor. Ülkemizde salgının seyrini takip ve alınacak tedbirleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu organize ediyor. Bu kurulun aldığı kararlar toplumun büyük bir kesimi tarafından eleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde özel hayatları tekrar kısıtlayıcı tedbirler alındı. Dün akşam, bu tedbirlerin benim whatsup grubumdaki 5000 civarındaki arkadaşlar tarafından nasıl karşılandığını sordum. Aldığım cevapların bir kısmı şöyle:

- Adam, marketçi, manav, berber, kasap vb... Bilim Kurulu'nun aldığı karar 'yanlış' diyor...

- Bilim Kurulu onlar kadar insan görmüyordur belki de… Onun içindir.

Bilim Kurulu’nun böyle çok bilen herifleri Bakırköy’e yatırması lazım.
- Hocam dün paylaşmıştınız ya… İnsanımız her şeyi biliyor, bunu da bilecek elbette…

- Bazı ağzı olanlar var ya… Sadece ağzı olduğu için konuşmuş oluyor…

- Niye cerrahlar da doktorlar ve tabipler de ‘din’ hakkında konuşabiliyor ya… Onlara niye bişi demiyorlar?

- Hocam yaa… Ben pazarcıyım. Pazarcılar da bu konuda bir fikir sunabilir mi?

- Yahu etmeyin, eylemeyin… Koskoca market sahibi bilmeyecek de, Bilim mi neyse, onun üyesi mi bilecek? Şaşarım aklımıza…

- Memlekette demokrasi var diyorlar. Öyleyse bırakın ağzı olan konuşsun. Konuşmak konuşmamaktan iyidir.

- E… Doğru değil mi hocam? Bu kararı alanlar marketçi mi? manav mı? Onların derdinden anlar mı? Bir de bana ekonomi dersi veren kabzımalları nideceğiz?

- Herkes uzmanlık alanında fikrine başvurulduğunda konuşsa taşlar gediğine oturur. Haddini bilmezlikler kaosa yol acar

- Hocam; fikir beyan etme özgürlüğü var memlekette… Yoksa yok mu?

- Biz farklıyız. Biz her şeyi her zaman her yerde çok iyi biliriz. Biz çokbilmiş insanlarız.

- Ben de Prof. Dr. biyoloji uzmanıyım ama diplomamı kaybettim.

- Türkiye’de cahillik moda olmuş. Aziz Nesin’e rahmet okutacak kadar aptal kaynıyor.

- Konumunu bilmeyeni konuşturmayacaksın ( insanlar ölüyor insanlar ) her gün biraz daha fazla sen 3 kuruşluk maddi menfaatin için marketinde virüs mü saçacaksın be adam.

- Üstadım bir oh çeksem şu karşıki Dağlar yıkılır. Ama nedenini bilen yok. Durum vahim...

- Hocam eğer tarihte bir benzeri olmasaydı bende kuşku duymazdım ama İspanyol gribinin ardından olanların kopyası sahneleniyor fakat bir de müspet tarafı acaba dünyanın bozulan ekolojik dengesi düzelsin dünya biraz nefes alsın diye hayat yavaşlatılıyor olabilir. Çünkü su kaynakları alarm veriyor Çin de hava kirliliği çok yüksek oranlara çıkmıştı bunun dışında grip hastanelerde en çok iş yükü olan hastalık acaba sosyal mesafe ve karantina ile grip tamamen ortadan kaldırmak istenmiş olabilir. Çünkü bu yıl grip olan göremedim.

- Var ya… Her taraf Prof. Kaynıyor. Kendini bilmez densizler… Günümüzde herkes, birer
‘herbokolog’ olmuş...

-Bilim kurulunda Sosyolog yok, esnaf yok, işçi yok... Sadece doktorlar var. İşte bu yüzden esnaf haklı! Aslında KORONA bu işe çok kızıyor ama bunun kimse farkında değil.

- Niye Devlet Bahçeli Bilim Kurulu Başkanı’ın bazı çıkışlarını beğenmeyince, bu tipler kızıp duruyordu! O zaman, Bilim Kurulu Başkanı iktidarın aleyhine olduğu için Bahçeli’ye, şimdi de kendi aleyhine olduğu için Bilim Kurulu’na kızıyor yavşaklar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.