Köseköy Köprülü Kavşağı trafiğe açıldı

Köseköy Köprülü Kavşağı trafiğe açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Köseköy'de inşa edilen ve İstanbul- Ankara araç trafiğini taşıyacak olan dal-çık trafiğe açıldı.

Köseköy Köprülü Kavşağı trafiğe açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçe merkezine bağlantı sağlayan ve İstanbul- Ankara güzergahındaki araç trafiğini taşıyacak olan Köseköy Kavşağı trafiğe açıldı. Ulaşım ağını ciddi oranda rahatlatan battı-çıktı D-100'de kesintisiz ulaşım sağlayacak.

ULAŞIM AĞINDA BÜYÜK KOLAYLIK

D-100'deki araç trafiğini kesintisiz hale getirmek için projeler gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Köseköy'de tünel geçişli kavşağın tanıtımını yaptı. Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Emine Zeybek, Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekerya Özak, Ak Parti Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİNE SON VERDİK

Programda kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; "15 yıl evvel göreve geldiğimizde trafiği felç olmuş, kavşak noktaları tıkanmış, adeta kan dolaşımı durmuş hasta bir şehir devir aldık. Bir şehrin ulaşımı aynen vücudun kan damarlarına benzer. Bir vücutta kan dolaşımında aksaklıklar olursa; nasıl çeşitli hastalıklar vuku bulursa, şehirler için de durum aynen öyledir. Eğer şehirde trafik ilerlemiyor, insanlar bir semtten diğerine hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşamıyorsa, aynen kangren olmuş bir organ gibi ağrı - sızı veren ve rahatsızlığı bütün bedene nükseden bir hastalık halini alır. İlk iş olarak deniz ulaşımı gündemimize alarak, trafik yükünün bir kısmını kara yollarımızdan aldık. Hızlı, güvenli ve konforlu deniz otobüslerimizi devreye soktuk. Diğer yandan hızla yapımına aşladığımız tünel ve alt geçitlerle kara yolu trafiğini rahatlattık, D-100'e soluk aldırdık. Açtığımız alternatif yollarla trafik keşmekeşine son verdik" ifadelerini kullandı.

BURASI EN ÖNEMLİ ULAŞIM ARTERİ OLACAK

Biz atacağımız her adımı önceden plânlıyoruz diyerek söz devam eden Başkan Karaosmanoğlu; "Her engeli hesap ediyor, titizlikle çalışıyoruz.

Çok şükür kondisyonumuz sağlam, Motivasyonumuz yüksek, irademiz tamdır.

İşte bu istikrarlı yürüyüş bizleri böylesine güzel projelerde buluşturuyor.

Bu hızlı büyüyüş, ilerleme bize güvenen, üç dönemdir şehri yönetme sorumluluğunu veren siz aziz Kocaeli sakinlerinin eseridir. Köseköy Tünel Geçişi de bölgemizdeki en önemli ulaşım arterlerimizden biriydi. Burada doğu-batı yönündeki ulaşımı sağlayabilmek için bir tünel geçişi çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmamız şehir ve şehirlerarası ulaşımda

ciddi bir rahatlamayı beraberinde getirecektir. Yaya trafiği de araç trafiği de rahatlayacak ve bu zincir vatandaşından esnafına bütün Kocaeli halkını içine alacaktır" dedi.

D-100'DE KESİNTİSİZ ULAŞIM

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; "yapılan çalışma ile D-100'de kesintisiz bir şekilde seyahat etme imkanına kavuşmuş oldu. Burada emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

KOKAN KÖRFEZ'DEN ESER KALMAMIŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; "Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra kadrolarda yönetici olarak göreve başladım. 1994 yıllarında İstanbul'da çamur, susuzluk, yolsuzluk ve hava kirliliği baş gösteriyordu. Aynı durumlar Kocaeli içinde geçerliydi. Çocukluğumuz bir kısmı bu şehirde geçti. Körfez'de seyahat ederken kokudan yanına yanaşamazdık. Bugün görüyorum ki ne depremden, ne de eski körfezden eser kalmamış. Kocaeli elle gösterilir model bir şehir olmuş. Emeği  geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Köseköy tüneli araç trafiğine açıldı.

TÜNEL 2 ÇARPI 2 ŞERİT

Köseköy Kavşağı TEM otoyolundan giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçlarından kaynaklanan trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Kavşakla birlikte araçlar transit geçiş yaparak trafiğin rahatlamasını sağlayacak. Kavşaktaki yan yollar Sabancı Kavşağı yan yollarına bağlanacak. Yan yollar dönüş şeritleriyle üç şerit olacak. Tünel içi ise 2 çarpı 2 şerit olarak yapıldı.

 110 METRELİK BATTI -ÇIKTI

Proje kapsamında 110 metre kapalı tünel (dal-çık) 500 metre açık kısım yapıldı. Proje anayolu bin 300 metre olarak düzenlendi. Projede 2 bin 600 metre de kuzey güney yan yolları bulunuyor. Proje kapsamında 1 adet de yaya köprüsü yer alıyor. Kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanıldı.​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.