Milyonlarca İnternet Kullanıcısına Müjde !

Milyonlarca İnternet Kullanıcısına Müjde !

AB'nin başlatmış olduğu 5G projesi ile kıta üzerinde ki internette değişikliğe gidiyor.

Avrupa Birliği'nin önce ki süreçlerinde sunduğu projelerle,teknolojik girişimlere hız vereceğini söylemişti.Kıtadaki iletişimin arttırılması için süreçte bahsedlien projelerin,5G ve internet odaklı olacağı belitrildi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker süreçte Avrupa'daki internet alanında yenilikleri ve 5G projesi ile ilgili açıklamalarda buluındu.

Kıtada internet erişimi ücretsiz olacak

Engadget'in haberine göre , ilk değinilen konu kıtada ki 5G kullanımı oldu.Süreçteki bir diğer önemli konu ise Avrupa Birliği'ne üye tüm ülkelerin 2025 yılına kadar 5G ağlarının tamamen bağlanmasının amaçlanıdığı belirtildi.Bu açıklamada, hücresel veri alışverişinin gigabit sınırlarında söz konusu olacağı ifade edildi.

Komisyon,Avrupa Birliği ülkeler arasında serbest dolaşımı bugünlerde rafa kaldırmış olmasına rağmen,ücreti sonraki projeler ile kaldırmayı planlıyor.Kıtada ücretsiz dolaşım hakkı ile ,hücresel bağlantı olmadan kullanıcılar internete bağlanabilecek.

Yetkililer 2020 yılına kadar üye ülkele merkezlerinin ve küçük yerleşim yerleri dahil olmak üzere her noktaya Wi-Fi üzerinden ücretsiz erişim sunmaası bekleniyor.Bu projedeki amacın internet olmayan küçük yerleşim yerlerinde ki kullanıcılara yönelik olacağı belirtildi.

Komitenin 120 Milyon Euro'luk hibesi onaylanırsa ,yıl bitmeden önce proje fonlarına erişimin sağlanacağı ifade edildi.

Üye ülkeler arasındaki sınırları kaldırmaya yönelik olarak yürütülen projelerin teknoloji alanındaki çalışmalarının büyük bir sınırsız medya erişim hakkı meydana getirecek.AB'nin bu süreçte alacağı diğer kararlar merak konusu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.