Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR'ın kararını yorumladı

Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR'ın kararını yorumladı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısıyla 1 Kasım'da yapılacak genel seçime katılmayacaklarını kamuoyu ile paylaştı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısıyla 1 Kasım'da yapılacak genel seçime katılmayacaklarını kamuoyu ile paylaştı.

“Memleketi yangına çeviren siyasetten Allah'a sığınırız”

Basın toplantısında çatışmaların, akan kanın bir an önce durmasını ve memleketin normale dönmesi umudunu dile getiren Yapıcıoğlu, bu şartlarda halkın iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansımayacağını belirterek, “Siyasi hesaplarla gerilim tırmandırılmakta gencecik canlara kıyılmaktadır… Böyle bir siyaset anlayışından memlekete hayır gelmez. Bu anlayış bir parça ateş alabilmek ve onunla yemeğini pişirebilmek için komşusunun evinin yanmasını istemek gibi bir şeydir. Aç kalmaya razıyız ama memleketin yangın yerine dönmesine razı değiliz. Bu tür siyasetten Allah’a sığınırız” ifadelerini kullandı.

“Bazı partilerden bize teklifler geldi”

Yapıcıoğlu, gazetecilerin "Bu bir boykot kararı mı? ve AK Parti'den seçim için ittifak teklifi aldınız mı?" yönündeki soru üzerine, "Hayır, bu bir boykot kararı değildir. Seçmenlerimiz sandığa gitmekte, dilediğine oy vermekte serbesttir. İttifak görüşmeleri demeyelim, belki ittifak ön görüşmeleri şeklinde bazı partilerden bize teklifler geldi. Bunları değerlendirdik. İttifak görüşmesine evrilmeye değecek nitelikte teklifler olmadığı için o defterleri kapattık." yanıtını verdi.

“HÜDA PAR'ın kararı dengeleri değiştirir”

Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Haber Türk tevizyonda katıldığı “Güne Bakış” programında HÜDA PAR’ın aldığı seçim kararını yorumladı.

Program sunucusu Balçiçek İlter’in, “HÜDA PAR’ın bir kararı var biliyorsunuz, seçimlere katılmayacağını açıkladı. HÜDA PAR önemli, bölgede çok önemli. Ve AK Parti ile bir ittifak olduğu konuşmaları bugün başladı. Var mı böyle bir durum ve seçimlere katılmaması ne anlama gelir?” şeklindeki soruya Kurtulmuş, “Bu bir partinin kendi alacağı bir karardır. HÜDA PAR bu açıklamayı yaptı, bu açıklamadan sonra sonuçları göreceğiz. Ben tam olarak açıklamayı okuyamadım ama zannedersem tabanını serbest bırakıyor. Bu serbest bıraktığı taban hangi partiye yönelir, hangi ilde nereye yönelir onu bilemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Sunucunun, “HÜDA PAR’ın tabanını serbest bırakması bölgede bir takım dengeleri değiştirir diye düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz?” demesi üzerine, Balçiçek İlter’in düşüncesine katıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu kararın belli illerde etkisi olacağını ifade etti. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.