Orionid Meteor Yağmuru Nedir? Orionid Meteor Yağmuru Nereden İzlenir?

Orionid Meteor Yağmuru Nedir? Orionid Meteor Yağmuru Nereden İzlenir?

Orionid Meteor Yağmuru adı verilen ve NASA tarafından kayıt altına alınan meteor yağmuru bu gece saatlerinde sabaha karşın izlenebilecek hale gelecek, kayıtlar ise NASA tarafından yayınlanacak gibi görünüyor.

Orionid Meteor Yağmuru adı verilen ve yıldızlardan kopayarak her sene Ekim ayında dünyaya düşmeye başlayan meteor parçalarının izlenmesi için vatandaşlar ve insanlar adeta Orionid Meteor Yağmuru'nu izlemek için balkonlarına çıkmış durumdalar.

Ancak Türkiye'den fazla izlenmesi pek fazla mümkün olmayan bu olay genellikle gece 01.00 ila 04.00 arasında daha net görülecek ve meteorlar adeta dünyaya doğru yağmaya başlayacak, olayı devamlı olarak net bir şekilde izleyen NASA konu hakkında gereken kayıtları yapmaya devam edeceklerini ve gerek uzay istasyonu üzerinden gerek  dünyanın kuzey ışıklarının yer aldığı bölgeden kayıt yaparak Youtube üzerinden yayınlaması ve kendi internet sitesi üzerinden yayına alması beklenmekte. Orionid Meteor Yağmuru'nun NASA tarafından kayıt altına alınmasının yanı sıra çatınıza veya yüksek bir noktaya çıkarak çok net bir şekilde olmasa da görebilecek şekilde izlemeniz mümkün olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.