Patlamadan Sonra Suruç Sofileri Sakallarını Kestirdi

Patlamadan Sonra Suruç Sofileri Sakallarını Kestirdi

Patlamadan sonra sakallarını kesen müşteri sayısında gözle görülen bir artış olduğunu söyleyen Berber İbrahim, ‘’IŞİD belası çıktığından beri insanlar korkudan sakallarını kesiyordu. Sakallı herkes IŞİD’li olmakla itham ediliyordu. ..

32 kişinin yaşamını yitirdiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı Amara Kültür Sanat Merkezi’ndeki patlamadan sonra, Urfa’nın Suruç ilçesinde berberlerin sakal tıraşı yoğunluğu arttı. Berberler, patlamadan sonra IŞİD’lilere benzetilme tehlikesine karşı Suruçlu sufiler de dahil çok sayıda kişinin sakallarını kestiğini belirtti. 



Suruçlu berberler Rûdaw’a konuştu. 



Patlamadan sonra sakallarını kesen müşteri sayısında gözle görülen bir artış olduğunu söyleyen Berber İbrahim, ‘’IŞİD belası çıktığından beri insanlar korkudan sakallarını kesiyordu. Sakallı herkes IŞİD’li olmakla itham ediliyordu. Suruç’taki patlamadan sonra bu daha da arttı. Patlamadan hemen sonra bize gelip ’IŞİD’lilere benzetiliyorum, sakallarımı çabuk al’ diyen gençler oldu’’ dedi.

 

Patlamadan sonra artış

 

45 yıldır berberlik yaptığını belirten Mehmet ise, ‘’Gençlerin sakal bırakmaya hevesi kalmadı artık. Son günlerde hep sakal tıraşı yapıyoruz. Kobani’deki olaylardan sonra, Suruç’taki patlamanın yansıması bu oldu burada. Aileler çocuklarına ‘sakallarınızı uzatmayın’ diye uyarıda bulunuyor ‘’ şeklinde konuştu.



Berber Müslüm, Suruç’taki sufilerin sakallarının eskiye oranla kısaldığını söyleyerek, ‘’Gelip bizde sakallarını tamamen kestiren Suruçlu sufiler oldu. Linç edilmekten korktukları için sakallarını kesip kurtuluyorlar. Sakalları tamamen kesmeyen sufiler ise iyice kısalttırıyor’’ diye konuştu.



Alternatif yol bıyık

 

IŞİD’lilere benzetilme tehlikesine rağmen, kentte sakallarını kesmeyen gençler de var.

 

Berber Kasım ve Berber Ömer,  IŞİD’lilere benzememek için temel farkın bıyık bırakmak olduğunu belirtiyor.



Berber Kasım modanın değiştiği söyleyerek, ‘’Bıyığı kesip sakal bırakmak, gençler arasında modaydı Patlamadan sonra bu moda ilçeden tamamen kalktı. Müşteriler, ‘Allah IŞİD’in belasını versin, sakal da bırakamıyoruz’ diyerek gelip sakallarını da alıyor. IŞİD’lilere benzememek için moda artık bıyıkları aldırmadan sakal bırakmak’’ şeklinde konuştu.

 

Camilerde patlama endişesi



Tedirginliğin Suruç’ta hala devam ettiğini belirten Berber Ömer de, ‘’Kültür merkezindeki patlamadan sonra, Suruç’taki camilerde de patlama olabileceği konuşuluyor. Bundan dolayı insanlar sakallı herkese ters ters bakıyor. Sakalları uzatmamak lazım, bıyık bırakmak lazım’’ dedi.



Kendisi de sakallı olan Berber Ali ise, ‘’Sakalını 20-30  yıldır hiç kesmemiş Suruçlu sufiler de patlamadan sonra bu IŞİD yüzünden sakalını kesiyor. Her sakallı IŞİD’lidir diye bir şey yok. Benim de sakallarım var, dolayısıyla Suruç’ta beni tanımayan insanların bana saldırması ihtimali var. Korku var tabii, belki ben de sakallarımı keserim’’ dedi. 

Rudaw

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.