PEKİN'DE MUHTEŞEM AÇILIŞ

PEKİN'DE MUHTEŞEM AÇILIŞ

2022 Pekin Kış Olimpiyatları açılış töreni, Pekin Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları açılış töreni, Pekin Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Oyunlara yedi sporcuyla katılan Türkiye törende Yunanistan'ın ardından ikinci sırada geçiş yaptı ve açılış töreninde Türk bayrağını kayaklı koşu sporcumuz Ayşenur Duman ve sürat patenci Furkan Akar taşıdı.

Geçiş töreninde Federasyon Başkanımız Ali Oto' da yer aldı.

4-20 Şubat'ta gerçekleştirilecek 2022 Kış Olimpiyatları'nda 15 dalda 90'dan fazla ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu mücadele edecek.

Salon buz müsabakaları Pekin merkezinde, alp disiplini kayağı ile kızak müsabakaları merkeze 75 kilometre uzaklıktaki Yançing ilçesinde ve diğer kayak, snowboard ve kayakla atlama müsabakaları ise komşu Hıbey eyaletine bağlı Cangciakou şehrinde yapılacak.

Kış Olimpiyatları'nın açılış törenini, 2008 Pekin Olimpiyatları'nın açılış törenini hazırlayan Çinli sinemacı Cang Yimou tasarladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.