PELİN BATU İSMİNDE SÖZDE BİR TÂRİHÇİ. .!

PELİN BATU İSMİNDE SÖZDE BİR TÂRİHÇİ. .!

Bir zamanların artizdi, şimdilerin sözde "târihçi"si, Fâtih Sultân Mehmed Han Hazretlerine dil uzatarak şöhretini artıracağını zanneden birisi..!

"Hızlı trenin kömürle çalışdığını
zanneden bir zavallı..!
Habertürk'de katıldığı "târihin arka odası" proğramlarında donanımlı 
bir târihçi edâsıyla insânların târihine, kültürüne ve moral değerlerine pervâsızca saldıran Pelin Batu’nun, bundan takriben 20 yıl kadar önceki ergenlik dönemine âid hâber ve görüntülerini araştıranlar, bunları daha sonra yazarlığını yapdığı Milliyet Gazetesi’nin arşivlerinde bulabilirler.
20 sene kadar önce, katıldığı "hızlı bira içme yarışması"nın ardından erkek partnerlerinin kucaklarında patlatdığı balonlarla gündeme gelen 
Pelin Batu'nun bu sefer 2000 yıllarında verdiği beyânatlarıyla anılır oldu.O yıllarda "Milliyet Gazetesi"ne verdiği bir açıklamada;
"Rûh çağırma seanslarına katıldığını
Türkiye’de yaşamasına rağmen kendisini Türk gibi hissetmediğini"

söylemişdi.

Pelin Batu’nun babası da dedesi gibi siyâsetciydi.

CHP’de milletvekilliği ve yöneticilik yapmışdı.Doksanlı yıllarda babası İnâl Batu'nun T.Cumhûriyeti’nin BM.
Daîmî Temsilciliği görevini yürütdüğü sıralarda, âilecek yaşadıkları New York’dan İstanbul’a tâtile gelen Pelin Batu'nun, İstanbul’un eğlence mekânlarından Ataköy Dolphin Disco’da "hızlı bira içme yarışması"na katıldıldığı ve daha sonrada, erkek partnerlerinin kucaklarına koyduğu balonların üzerlerine oturarak patlatma yarışmasında birinci geldiği bilinmektedir.
O sıralar 16 yaşında bulunan "Pelin Batu"nun yarışmadan sonra erkek arkadaşı Cankut Kalyoncu ve ağabeyi Arda Batu ile kameralara poz vermişdi.O târihdeki Milliyet Gazetesi,hâberi "Büyükelçi’nin kızı coşdu"başlığıyla aktarmışdı.

pelin-batu.jpg

Gazeteci Yazar Meryem Aybike Sinân, bir yazısında Batu’ya tepki göstermişdi.“Cinsel târih sizin olsun Pelin..!” Başlıklı yazısında;
“Bu ülkede son zamanlarda kıymeti babasından, dayısından yâ da bilmem kiminden menkûl bir takım sözde târihçiler,yazarcıklar türedi.
Meydân onlardan geçilmiyor.
Târihî geçmişe, pâdişâhlara, bu büyük milletin soyuna sopuna
gücü yeten giydiriyor,sözü biten saldırıyor.Ülke bir başdan bir başa bir maskeli balo geçidini andırıyor” nitelemesinde bulunmuşdu.

Târih adına, kültür ve medenîyet adına uzak veyâ yakın geçmişde kuyruk acısı olan tiplerin "fırsâd bu fırsâd "deyip bütün bir geçmişi kirletme ve karalama yarışında olduklarını kaydeden Sinân, çağ açıp çağ kapatan,Cenâb-ı Peygamber Efendimiz tarâfından müjdelenen büyük bir hükümdar hakkında ortalığa dökülen iğrenç söylenti ve iftirâların sâhibi "Pelin Batu"yu târihçi diye meydânlara salanlar ve onun iğrenç safsatalarını sağa sola fısıldama hakkı tanıyanların da bu millet tarâfından günün birinde hak ettikleri karşılığa mutlaka çarptırılacaklarını ifâde etmişdi.

"Âilecek HDP'ye oy verdiğini ve ateist olduğunu" saklamayan sözde târihçi Pelin Batu;
Dedikodulara sebep veren Radu…! Fatih ile ilişkisi olduğu iddia edilen Radu,ama kaynaklarda rastlanmamakla berâber böyle dedikoduların olduğu bir kişi" diyerek kendi ahlâkî redâyetine bile bakmaksızın Ulû Sultân'a iftirâ

Yorum Haber: Yusuf Zabun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.