Pkk ve dolayısıyla Hdp şovenizmden beslendiği için gettolardan çıkamıyordu.

Bu yüzden öngörülen iç karışıklığın ülke genelini kapsayacak şekilde yayılması ve örgütlenmesi konusunda yetersiz kaldılar.

Bir payanda lazımdı. Köklü bir parti olan, cumhuriyet değerlerini savunan ve kadim ideolojisi ekseninde sorgusuz sualsiz destekçi kitlesine sahip Chp bu vizyon kapsamında biçilmiş kaftandı.

Lakin mevcut Chp yönetimi bu misyonu açıktan üstlenecek motivasyona sahip olmadığı için, öncelikle yönetim kadrosuna operasyon yaptılar.

Yönetim değişti, delegelerin de ele geçirilmesiyle birlikte terör örgütleri Chp" de söz sahibi olmaya başladı.Oy kaybı ihtimaline karşı da İyi partiyi kurdular.

Son tahlilde iyice radikalleşmesi beklenen bu parti, zaman içerisinde cumhuriyet tarihinin en tehlikeli örgütüne dönüşecektir.

Nitekim ölmüş bir adama oy verdiğini düşünen hatta zaman zaman O"na mektup yazan, serzenişte bulunan ve neredeyse tapınan milyonlarca seçmen tarafından kayıtsız şartsız destekleniyor.

Öngörülen muhtemel kaos bu örgüt üzerinden sahnelenecek ve gösterinin repliğini hazırlayanlar, özellikle yerel yönetimlere militan atamaya uzun zaman önce başladılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.