Real Madrid'e Yeni Stadyum Sürprizi!

Real Madrid'e Yeni Stadyum Sürprizi!

Real Madrid Kulübü Santiago Bernabeu adını taşıyan stadının yeniden düzenlemesi için sonunda izin alabildi. Mahkeme kararı ile alınan izin sonrasında kulüp çalışmalara başladı.

Santiago Bernabeu adını taşıyan stadın yeniden düzenlemesi için Real Madrid Kulübü'ne izin çıktı. Stadın çevre yönetmeliğine uygun olmadığı öne sürülerek yürütmeyi durduran mahkeme kararının ardından genişletme ve yenileme çalışmalarının projesi için gerekli anlaşmalar yapıldı. Anlaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez dört yüz milyon Euro civarında maliyeti olacak olan yeniden düzenleme projesinin finansmanının kulüp sponsorlarından IPIC tarafından karşılanacağını duyurdu.

Elit Stadyum!

Santiago Bernabeu Stadı'nın adının değişmeyeceğini bildiren sponsorluk anlaşması sonrasında bu ismin yanına yeni bir isim daha eklenebileceğinin mümkün olduğunu belirten Perez, stadın 1947'de UEFA tarafından açıklanan "elit stadyumlar" listesinde yer aldığını kaydetti.

"Elit stadyumlar" listesi, en az 50 bin kişi kapasitesinin yanı sıra çeşitli kriterleri barındıran stadyumlardan oluşuyor. Bu listedeki tek Türk stadı ise, Şükrü Saracoğlu Stadyumu.

Kapasite Aynı!

Madrid Belediyesi ile yapılan anlaşma nedeniyle 81 bin 44 kişilik stadın kapasitesinde artış yapılamayacağı bildirildi. Mahkeme tarafından durdurulan projede yer alan kapasite artışına ilişkin madde, bu anlaşma sonrasında kaldırılmış oldu. Önceki projede stadın içinde 5 yıldızlı bir otel yapılacağına ilişkin kısım için ise herhangi bir karara varılmadı. Projenin bu kısmının iptal olup olmayacağına dair henüz kesinlik yok.

Eğer itiraz olmazsa proje önümüzdeki bir yıl içerisinde yürürlükte olacak ve yenileme çalışmaları 2017 yılının sonlarına doğru başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.