Stephen Hawking: Gelecekte Yok Olabilirler!

Stephen Hawking: Gelecekte Yok Olabilirler!

Dünyanın en iyi ünlü fizikçilerinden bir tanesi olan Stephen Hawking yaptığı açıklama ile beraber dünyanın gelecekte adeta bir yok olma sorunu ile karşı karşıya kalabilecek olduğuna değindi.

Stephen Hawking insanlığın her yeni bir gün yeni buluşlar ile kendisini ilerletmeye devam ettiğini ve her yeni bir gün sanal ve yapay zekaya yatırım yapmaya ve bunları daha şimdiden aktif olarak kullanmaya başladığına değinerek bunun ciddi oranda riskli bir adım olduğunu ve yapay zekanın gelecek yıllarda kendi kontrolünü ele alarak direkt olarak tüm dünyada insanları köle haline getirmesinin söz konusu olabilecek olduğuna değindi.

Dünyada robotların esiri olacak olan insanların robotlar ile savaşmasının son derece zor bir durum olduğuna değinen Stephen Hawking bu konuda yapay zekaların kontrolünün ele geçirilmemesi ve yapay zekanın olabildiğince sadece teknolojik cihazlar üzerinde ilerlemesinin ve fiziksel robotlara yüklenmesinin son derece riskli olduğuna değindi. ALS hastası Hawking 41 yıldır sürdürdüğü mücadelesinde her geçen gün yaptığı açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.