Abdullah BAYSAL

Abdullah BAYSAL

Tefekkür Saati

Bazen gün içinde birkaç dakika gözlerimi kapar, tefekkür ederim.

Aklıma gelen ilk 7 mesele.

1- Acaba bu günahkâr halimle Allah (cc) bana kulum der mi? Son nefeste halim nice olur?

2- Dünyanın birçok beldesinde açlık, savaş, çile bin bir zorluk içinde olan din kardeşlerim, acaba ne haldeler?

3- "Bir kişinin hidayetine vesile olmak dünya ve dünyanın içindeki her şeyden daha hayırlıdır" Hadisi Şerifindeki müjdeye nail olmak için kısa, orta, uzun vadede ne gibi planlar yapmalıyım?

4- Çok şükür vakit namazını cemaatle kılabildim. Şimdi gözümün nuru gelecek vakit namazı dört gözle bekliyorum. Vakit gelse de kılsak. (İbadet aşkı her daim gönlünüzde olsun.)

5- Bugün birçok Müslüman kardeşimin gönlünü alacak işler yapmak nasip oldu Elhamdülillah. Şair ne demiş? “Dostlarınıza bir gül verin, gül yoksa gülüverin.”

6- Yapmış olduğum her hareketimin dünyanın her yerine yankısının ulaştığını düşünerek, mesleğimi ve işimi en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum.

7- Gelecek kaygısı ya da maddi kaygılar nedeniyle (en başta yalan, gıybet, kul hakkı olmak üzere) her türlü kötülüklerden kendimi korumak için azami gayret gösteriyorum.

Şimdi aziz kitabımız Kur’an-ı Kerimdeki Ali İmran Suresi 185. Ayeti Celile’nin sesine hep birlikte kulak verelim.

“Her canlı (nefis) ölümü tadacaktır. Ecirleriniz (yaptıklarınızın karşılıkları) ancak kıyamet günü tastamam verilecektir. (O gün) kim ateşten uzaklaştırılır da cennete konulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı, ancak aldatıcı bir metâ (geçici zevk ve faydalanma)dan ibarettir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.