"Türkiye için vize muafiyeti hayati bir konudur"

"Türkiye için vize muafiyeti hayati bir konudur"

Başbakan Davutoğlu, Merkel AB Yetkilileri ve Tusk ile Gaziantep'te basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Gaziantep'te Merkel ve Tusk ile basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları..

Bazı günler illegal göçler olmadı. Bazı günler çok oldu. Gösterdikleri dayanışma için Yunanistan, Almanya ve birliklte çalıştığımız bütün paydaşlara teşekkü ediyorum. Hedefimiz yeni Aylan bebekler ölmesin. İnsan kaçakcılarına darbe vurmalıyız.

Üzerinde bir çok yorum yapıldı. Ama şunu ifade etmek isterim. Hem Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına hem de Avrupa Birliği ve Almanya adına da bizim tek bir gayemiz var. İnsani bakımdan İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük trajediye birlikte çözüm aramak. Bu mesele ne Türkiye'nin ne de Avrupa Birliğinin tek başına üstlenmesi gereken bir meseledir.

Kilis'te hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehitlerimize rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türkiye'ye yönelik her türlü tehdide karşı en kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğimizi ifade ediyorum. Gerek Suriye rejiminin baskıları, zulmü, gerekse DEAŞ, PKK, YPG diye terör örgütlerinin Türkiye'ye dönük olarak yaptığı her faaliyet mutlaka mütekabiliyet esasları çerçevesinde karşılığını bulacak.

Suriye sorunu sadece Türkiye'nin sorunu değildir. Sadece AB'nin sorunu da değildir.

Türkiye için vize muafiyeti hayati bir konudur. Önümüzdeki günlerde Meclis'ten gerekli düzenlemeleri geçireceğiz.

Bazı günler illegal göçler olmadı. Bazı günler çok oldu. Gösterdikleri dayanışma için Yunanistan, Almanya ve birlikte çalıştığımız bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Hedefimiz yeni Aylan bebekler ölmesin. İnsan kaçakçılarına darbe vurmalıyız.

Merkel'in açıklamalarından satır başları;

Türkiye -AB arasındaki anlaşmayı dikkate alarak bugün Türkiye'yi gördük. 23 Nisan'da gelmiş olmamız ayrı önemliydi. Burada mültecilerin toplum tarafından kucaklandığını gördük.

Tusk'un açıklamalarından satır başları;

Türkiye ile AB arasında düzensiz göçün engellenmesi açısından ortaya bir irade koyduk. Bu ziyareti bunun devamı olarak gerçekleştirdik. Ege'de yasa dışı göçün azaldığını gördük. Vize muafiyeti konusunda çalışmaları hızlandırdık. Gerekli hazırlıklar yapılınca bu az gerekli adımlar atılabilecektir.

"KİMSE TÜRKİYE'YE DERS VERMEYE KALKMASIN"

Sadece siyasi olarak değil gerçekten şahsi kanaatim şudur; Türkiye göçmenler konusunda dünyaya örnektir. Kimse Türkiye'ye bu konuda ders vermesin. Sizinle bu konuda işbirliği yapmaktan gurur duyuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.