Türkiye, Ukrayna'dan 11 milyon dolar değerinde radar sistemleri satın aldı

Türkiye, Ukrayna'dan 11 milyon dolar değerinde radar sistemleri satın aldı

Ukrayna'nın ortak olduğu Ukrspetsexport savunma sanayi şirketi Türkiye'ye radar sistemleri sattı.

Ukrayna tarafından açıklanan habere göre NPE Aerotechnics-MLT firması üretimi olan iki adet Ural ve KrAZ şasili MARS-L ve aynı sayıda KrAZ şasili P-180U radar sistemlerini ihraç etti. Toplam teslimat tutarı 11,144 milyon Amerikan Doları olarak açıklandı. Sistemlerin 2019’un aralık ayında yapılan sözleşme kapsamında teslim edildiği belirtildi.

MARS-L özellikleri;

radar birincil kanalından uçak algılama, konum görüntüleme, menzil ve azimutun otomatik ölçümü, uçak sorgulama, radar ikincil kanalından cevap alma ve görüntüleme, birincil ve ikincil kanallardan alınan verilerin birleştirilmesi, otomatik izleme, uçuş yörüngesi tahmini, başka bir radardan hava durumunun alınması, görüntülenmesi ve işlenmesi, çoklu radar hatlarının oluşturulması, yükseklik hesaplaması, hava durumunun otomatik düzenlenmesi, hava durumunun kaydedilmesi, radar konumunun yarı otomatik topografik referansı (GPS tabanlı), teknik izleme ve teşhis.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.