Türkiye'de oyun geliştirenler KDV'den muaf olacak!

Türkiye'de oyun geliştirenler KDV'den muaf olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal; Türkiye'de oyun geliştirenlerin KDV'den muaf olacağını açıkladı. Peki, KDV'den muaf olmak için gerekli olan şartlar neler?

Türkiye'de başta App Store, Play Store, Amazon ve Steam olmak üzere dijital platformlardan KDV alınmaya başlanmıştı.

Bugün ise Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM'ye sevk edilen Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın içeriğiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Özellikle Türkiye'de oyun geliştirenlerin ilgisini çekecek olan açıklamada Naci Ağbal, belli bölgelerde oyun geliştirenlerin KDV'den muaf olacağının altını çizdi.

Bakan Ağbal konuyla ilgili;

"Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımlarına KDV istisnası getiriliyor. Teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunanların bu bölgelerde ürettikleri oyun yazılımlarına KDV istisnası sağlanıyor. Gümrüklü sahalarda verilen ardiye, depolama ve terminal hizmetleri tam istisna kapsamına alınmaktadır. Konfeksiyon kırpıntılarının teslimleri KDV'den istisna tutulmaktadır. Adi ortaklıkların sermaye şirketine dönüşmesi işlemi KDV'den istisna edilmektedir." açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.