Van Merkez İpekyolu Belediyesi Konser Düzenledi

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Konser Düzenledi

Ramazan Etknliklerinin Yaşandığı İllerden Biride Van İli . Van İpekyolu Belediyesi Tarafından Düzenlen Konser de İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır Madımak Otelinde 33 aydın ve sanatçının Yakılmasını Kınadı

İpekyolu Belediyesi ramazan etkinlikler kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde binlerin katılımıyla konser düzenledi. Konserde konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, Madımak Otelinde 33 aydın ve sanatçının yakılarak katledenleri kınayarak, o katliamı yapan zihniyetin hallen yaşadığına dikkat çekti.

Van Merkez İpekyolu Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Mahallesinde konser düzenledi. Konsere DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, Barış Anneleri İnisiyatifi, KJA, Mahalle Meclisi, MKM sanatçıları ve binlerce yurttaş katıldı. Saygı duruşunun ardından, sahneye ilk olarak MKM tiyatro sanatçıları doğaçlama skeçlerle milletvekillerin sorunlara bakış açılarını ve sözde çözüm çabalarını eleştirel oyunlarla sahnede canlandırdılar. Halkın büyük bir beğeniyle izlediği tiyatronun ardından, DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, Kürt özgürlük mücadelesine dikkat çekerek, kadın, çocuk, genç demeden bu mücadeleyi karşılıksız bu güne kadar taşındığını belirtti. Halkları kardeşlik, özgürlük, ortak yaşam, kadın özgürlük projesinin mimarının PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu belirten Kawa, ancak AKP hükümeti bu mücadele karşısında durmak için her türlü oyun oynayarak barış sürecini bitirmiştir. Kawa, seçim sürecinde olduğu gibi her kazanım karşısında devlet daha da nefretle halkımıza saldırmakta olduğunu kaydetti. Kawa’nın ardından sahneye çıkan İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır ise Madımak Otelinde 33 adın ve sanatçının yakılarak katledilmesini kınayan sözlerle başladı.

Çakır: Sivas katliamının zihniyeti hala yaşıyor
Çakır, 2 temmuz günü o katliamı yapanların bu günde görev başında olduğunu belirterek, “O gün o katliamı yapan zihniyet, Roboski, Şengal, Amed ve geçtiğimiz günlerde de Kobanî de aynı katliamı yaptı” dedi. Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan olan Süleyman Demirel’in “Her zaman Kürtleri pençemizde tutmalıyız” sözlerine dikkat çeken Çakır, artık Kürt özgürlük hareketi sayesinde şehitler sayesinde, Kürt halkının devletin pençesinden kurtulduğunu kaydetti. Çakır, bu güne kadar AKP, CHP ve MHP her seçimde “Kürt kardeşlerim” dediklerini ancak, bu dava kürt halkının HDP çatısı altıda büyük kazanım elde ederek meclise girmesi hepsini rahatsız ettiğini belirtti. Barış sürecine dikkat çeken Çakır, “Kürt halkının barış sürecini devamında kararlı olduğunu, ancak AKP ve MHP barış sürecinde bahsetmemekte ve hatta üzerine kapatmayı çabalıyorlar. Halkımızın kararlı duruşu sonucunda er yada geç kazanacağız. Bu böyle bilinmeli.” şeklinde konuştu. Çakır, halkın ramazan kutlayarak sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından MKM Sanatçıları Xezal ve Yunus Agiri sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi. Halkta giydikleri yöresel kıyafetlerle gece geç saatlere kadar halay çekti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.