Zana, Sakık Ve Atalay Ağrı'da Oyunu Kullandı

Zana, Sakık Ve Atalay Ağrı'da Oyunu Kullandı

Ağrı Belediye Başkanı Sakık, AK Parti Ağrı milletvekili adayı Atalay ve HDP Ağrı milletvekili adayı Zana, oylarını kullandı

 Ağrı Belediye Başkanı Sakık, AK Parti Ağrı milletvekili adayı Atalay ve HDP Ağrı milletvekili adayı Zana, oylarını kullandı
AĞRI - Belediye Başkanı Sırrı Sakık, AK Parti Ağrı milletvekili adayı Abdullah Atalay ve HDP Ağrı milletvekili adayı Leyla Zana, kentteki okullarda oylarını kullandı.
Şeref Saraçoğlu İlkokulu 1121 nolu sandıkta oyunu kullanan Sakık, bazı okulları gezerek sandık görevlilerine kolaylık diledi.
Sakık, yaptığı açıklamada, seçimin ülkeye ve barışa hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.
Türkiye'nin dört bir yanında saldırılara maruz kaldıkları bir seçim süreci yaşadıklarını savunan Sakık, "İşte Diyarbakır'da yüreğimizi dağlayan olay. Orada 4 arkadaşımızı yitirdik. 416 arkadaşımız da yaralandı" dedi.
Parti olarak savaşa değil seçime gittiklerini ifade eden Sakık, şöyle konuştu:
"Seçimin ruhuna, demokratik siyasetin ruhuna uygun bir şekilde hareket etmemize rağmen, ne yazık ki Türkiye'de, demokrasi güçlerinin ve Kürtler'in demokratik siyasette hayat bulmaması için faşist odaklar sürekli saldırıyorlardı. Yani Erzurum'da gördünüz, bir kardeşimizi nasıl diri diri yaktıklarını, dün birkaç yerde de söyledim IŞİD çetelerinin o Ürdünlü pilotu nasıl bir demir kafeste yaktıklarına tanıklık etti insanlık. Onların ruh ikizi Erzurum'da aynı şeyi yaptılar. Bingöl'de aynı şeyi yaptılar. Diyarbakır'da işte yüzlerce insan yaralandı. Yani biz gerçekten seçime mi gidiyorduk yoksa savaşa mı gidiyorduk? Silahların gömülmesi için çaba sarf ederken, demokratik siyasete hayat hakkı tanımayan bir anlayışla karşı karşıya kaldığımızı bütün halkımız gördü."
Sandıklara müdahale edilmemesi gerektiğini vurgulayan Sakık, bu konuda geçmişten bugüne kadar ülkenin sabıkalarının olduğunu bildiklerini ifade etti.
Sakık, "Diliyorum ki geçmişte uygulanan politikaların hiçbiri bugün tekrar etmez. Demokratik siyaset bu topraklarda hayat bulmazsa yeniden çatışmaların hayat bulmasından korkuyor ve ürküyorum" ifadelerini kullandı.
- "Artık isyan adresimiz, demokratik siyaset olsun"
Sakık, şöyle devam etti:
"Biz 'silahları gömelim' dedik onlar da döndüler dediler ki 'hayır biz demokratik siyaseti gömeceğiz'. Şimdi bizler kendimizi nasıl ifade edeceğiz. Ne yazık ki ülkede bu seçim süresince böylesi nahoş bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Yüzlerce yerde saldırılara maruz kaldık. Şimdi diliyorum ve umuyorum ki akşam kazasız belasız bir şekilde sandıklar açılır. Yani Türkiye'nin özlediği o demokratik siyaset hayat bulur. Hep beraber rahat bir nefes alırız. Ülkemizin geleceğini birlikte inşa ederiz. Böylece silahlar eminim ki kendiliğinden gündemden çıkacaktır. Oyumuzu onun için kullandık. Halkımızın da bu sağduyuyla oyunu kullanıp Türkiye demokrasisine katkı sunacağını umut ediyorum. Artık hiçbirimizin isyan adresi dağlar değil, demokratik siyaset olsun. Baraj gibi bir sorunumuzun olmadığını bütün Türkiye'de biliyor. Biz Türkiye'yi yönetmeye talibiz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun."
Ağrı İbrahim Çeçen İlkokulu 1071 nolu sandıkta oyunu kullanan Abdullah Atalay, sandık kurulu üyeleriyle selamlaştı.
Atalay, seçimin barış ve huzur içerisinde herkesin kendi özgür iradesini sandığa yansıtacağı bir seçim olmasını istediklerini belirtti.
Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokulu 1060 nolu sandıkta oyunu kullanan Leyla Zana ise tarihsel bir süreçten geçtiklerini ve bu seçimin gerçekten tarihsel önemde bir seçim olduğunu söyledi.
Seçimin olaysız huzur içinde geçmesini dile getiren Zana, "Demokrasinin en güzel tarafı seçimlerdir. Her parti eşit oranda yarıştı. 42 günlük bu maraton koşusu yaptık. Ülke ve halklarımız için hayırlısı neyse ona vesile olmasını diliyoruz. Barışın alt zemini olsun, herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği bir gelecek diliyoruz" diye konuştu.(AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.