Prof. Dr. Mustafa ALICI

Prof. Dr. Mustafa ALICI

14 ŞUBAT "SEVGİLİLER GÜNÜ".. AZİZ VALENTİN GÜNÜ FENOMENOLOJİSİ

1. Roma imparatoru 2.Claudius askerlerin evlenmesini yasaklar. Papaz Valentine sevgililer arasında gizlice nikah kıyarak bu yasağı ihlal eder. Olay ortaya çıkınca rahip Miladi 270 yılı 14 şubatında idam edilir. ..işin mitolojik hikaye kısmı...

2. Hristiyanlık Avrupa'da yayılınca Papa Gelesius 496 yılında Valentineyi ödüllendirmek için 14 şubat gününü Kilise liturjik takviminde "Aziz Valentine Günü" olarak ilan eder. İşin Roman Katolik skolastik kısmı..

3. Katolikler için önemli bir gündür 14 şubat. İşin garibi Ortodokslar bu günü kutlamazlar çünkü valentine Katolik’tir....işin mezhepsel kısmı...

4. Aydınlanma döneminde kiliseden uzaklaşıp pagan kültlere sarılan Avrupa bu günü suiistimal edip ahlak dışı faaliyetler için kullanıldığından İtalya’da kilise tarafından yasaklandı... işin neo- pagan ahlaksızlığa meşruluk verme kısmı..

5. 1800 lü yıllarda 14 Şubat sevgililer günü olarak tekrar ilan edilir. Batı toplumunun ayrılmaz bir parçası olan sevgililer günü o gün bugündür bir modern sekuler bir hurafe halini alır... işin sosyo ekonomik kısmı..

SONUÇ

1. Papaz Valentine, kendi evlenmez milleti gizli gizli evlendirir. Nikahın gizlisi olmaz bir kere! ..

2. Sekuler Batı'dan gelen her unsur, Hıristiyan pagan kültürel köklere sahiptir ve bizi muhteşem irfanımızdan uzaklaştırır... bizi BÜYÜK DOĞU'dan koparır!... Bizi dinimizde kalsak bile yozlaştırır. Bu da zurnanın zırt dediği yer!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.