Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

2023 SEÇİMLERİNDEKİ OLASI İLKLER

.
Bu seçimlerde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak, seçimi kaybeden muhtemelen siyasi hayatını da bitirecek.
.
Erdoğan kazanırsa bu sadece Türkiye siyasi tarihinde değil dünya genelinde egale edilemeyecek bir rekor olacak [21 yıllık iktidar döneminden sonra, 8+1’lik ittifaka karşı ve salgın, küresel ekonomik kriz, savaşlar, göçler ve asrın felaketi niteliğindeki depremden sonra]
.
Kılıçdaroğlu kazanırsa daha önce hiçbir seçim kazanamayan [yirmiye yakın seçim kaybeden] bir lider ilk kez seçim kazanmış olacak ve bu da başbakanlık yetkilerini içinde barındıran cumhurbaşkanlığı olacak.
.
Erdoğan kazanırsa sadece Kılıçdaroğlu’nu değil, Akşener, Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu, Uysal, İmamoğlu ve Yavaş’ı da yenmiş olacak.

Kılıçdaroğlu kazanırsa [Sezer hariç] daha önce bakanlık/başbakanlık yapmamış bir lider direkt olarak Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak, hem de başbakanlık yetkilerini elinde bulunduran bir Cumhurbaşkanı [Evren sonrası dönemde].
.
Kılıçdaroğlu kazanırsa Cumhuriyet tarihindeki en yaşlı Cumhurbaşkanı olacak [75 yaş]. Önceki Cumhurbaşkanları göreve geldiklerinde şu yaşta idiler;
.
Atatürk 42 yaş,
İnönü 54 yaş,
Bayar 67 yaş,
Gürsel 66 yaş,
Korutürk 70 yaş,
Evren 65 yaş,
Özal 57 yaş,
Demirel 69 yaş,
Sezer 59 yaş,
Gül 57 yaş,
Erdoğan 60 yaş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.