AÇ GÖZÜNÜ GÖR OYUNU

Ekonomi üzerinden operasyon yediğimiz apaçık. Dolar, altın, borsa tarihi rekor kırıyor. Tabi böyle olunca dedikodu kazanı fokur fokur kaynamaya başladı buhar oldu uçuyor.

Dolar yükseliyormuş, batıyormuşuz, korkuyorlarmış devlet memuruna maaş veremeyecekmiş. Bak bak! Bu devlet tarihinin hangi döneminde memuruna maaş verememiş acaba? Ülkeyi tam anlamıyla batıran son Ecevit hükümeti döneminde bile devlet memuruna işçisine maaşını ödemedi mi? Ödedi. Bugün mü ödeyemeyecek?

Aslında oyun belli, tüm bu spekülasyonlar vasıtasıyla kargaşa oluşturup milleti paniğe sevk etmek. Ve ne yazık ki kendisini muhafazakâr cenahta konumlandıranların bir kısmı da bile isteye bu oyuna geliyor ki sebep cepleri, sebep kendi kişisel çıkarları.

Bunların en aptalları bile biliyor ülkeye operasyon çekildiğini. Operasyonu çekenlerin de bütün dertleri tıpkı I. Dünya Savaşı sonunda olduğu gibi Osmanlıya imzalattıkları Sevr anlaşmasını yüz yıl sonra bu gün yeniden yürürlüğe sokmak suretiyle ülkeyi parçalamak.

Biliyorlar bu oyunu hem de domuzuna. Buna rağmen bir tanesi bile demiyor ki "Ak Parti ve Erdoğan hükümetleri sayesinde bitim kanlandı bir kısmını kaybetsem ne çıkar?”

Sırf Erdoğan düşmanlığı yüzünden ülkesini satan işbirlikçi vatan hainlerini bir kenara bırakıyorum. İsmi üzerinde hain; vatan haini... Bunlara tek kelime bile lafım yok. Onlarla tek bir şekilde, savaşarak, savaşıp yok ederek münasebete girilir.

Onlar bu yazının konusu değil, şimdilik bir kenarda dursunlar.

Gelelim kendisini muhafazakâr cenahta konumlandırdığını söyleyip de çekilen operasyonların pışpışlayıcısı olanlara. Şimdi soruyorum bu alçaklara, sen dolarla mı alışveriş yapıyorsun? Sana ne doların yükselmesinden. Enflasyon yükseliyormuş. Sana ne, sen maaşına enflasyon oranında zam almıyor musun?

Ya da ticaretini piyasa koşullarına göre yapmıyor musun? Dolar yükseliyorsa sen de malının fiyatını yükseltiyorsun. Demiyorsun ki hiç “Ülke zor durumda kârdan az bir şey zarar edeyim de ülke refaha çıkana kadar devletime sahip çıkayım.” Tam tersine "fırsat bu fırsat" deyip malına olması gerekenden fazla zam yaparak haksız kazanç sağlıyorsun. Bu mudur vatanseverlik, bu mudur ülkesini milletini sevmek?

Ülkemiz uzun bir zamandan beri içinde top yekûn yanacağımız bir ateş çemberi içine alınmaya çalışılıyor, görmüyor musun?

Çaresiz bırakılmak suretiyle ülke parçalanmak isteniyor farkında değil misin? Farkındasın, hem de domuzuna…

Çıkarların el vermiyor bu büyük vatan mücadelesinin tarafında yer almayı değil mi? Sakın ha “ama” ile kurulan cümleler kurmaya kalkma yemezler.


Yalnız bir şeyi de hiç unutma. Bilerek ya da bilmeyerek bu gün piyonluğunu yaptığın o sömürgeci batı sanma ki ülkeyi teslim alırsa sana bırakır. Bırakmaz, bırakmadığı gibi elindekileri de alır.

Örnek mi? Irak, Örnek mi? Suriye, Libya Mısır, Yemen… Bunlar yakın çevremizdekiler. Dünyanın her tarafında iliklerine kadar sömürmek için, işbirlikçi hainler vasıtasıyla ele geçirdikleri bir sürü mazlum millet var zaten.

İşte Afrika... Gör oyunu, aç gözünü de gör! Ülkeni bu sömürgenlerin insafına bırakma. Sonra çok geç olur.

Sömürgeci batı asla kendisine rakip istemez. Hele ki bölgesinde lider olan kendi kendisine yeten, belirleyici rol üstlenip oyun kurucu bağımsız bir Türkiye'yi hiç istemez. İşte tam da bu sebepten ülkemize operasyon üzerine operasyon çekiliyor.

2007 27 Nisan’ında E- Muhtırayla denediler olmadı. Gezi olaylarında denediler, başaramadılar, 15 Temmuz'da vatan haini FETÖ eliyle darbe yapmaya kalktılar milletten sağlam bir tokat daha yediler. Ama vazgeçmediler.

Ve şimdi de her zamanki gibi içerideki işbirlikçi hainlerin de desteğiyle ekonomi üzerinden operasyon çekiyorlar. Bu sefer de başaramayacaklar.

Bu mübarek millet her zamanki gibi yine sağlam duracak ve bu belayı da def etmesini bilecektir.

Son aylarda CHP’nin önderliğinde erken seçim naraları atılıyor ya, bilinmelidir ki bu erken seçim böğürmeleri de ülkemize çekilen operasyonların bir başka ayağıdır. Bu böğürmelere destek vermek de vatana ihanettir.

İşte tam da burada her birey seçimini yapıp tarafını belirlemek durumundadır. Bu seçimi yaptığında ya vatanından yana olacaksın ya da vatan haini olarak damgalanacaksın.

Yaptığın tercihle hem kendinin ve hem de çoluk çocuğunun geleceğini belirleyeceksin, karar senin, aç gözünü.

RECEP AKIL

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.