ANKET SONUÇLARI

Yazdığım yazıların, yüzde 99 oranında kabul görüyor olması beni son derece memnun etmiştir. Bu memnuniyet bana güç veriyor.

Ancak, yorumculardan birisi ''Siyasi iktidarın yaptıklarını doğrulamak amacıyla yazılar yazdığımı'' söylüyor. Bana haksızlık ediyor. Bunu asla kabul edemem. Prensibim bellidir. Doğruları yazmak. Siyasiler doğru yapıyorsa doğru derim. Yanlış yapıyorsa, yanlış derim. Yapanın iktidar ya da muhalefet olması sonucu değiştirmez.

Siyasete angaje olanlar, yazdıklarımı okurken, at gözlüklerini çıkarması gerekiyor.

İki yorumcu ''Dini konularda yazdıklarımdan'' rahatsız olmuşlar. Halbuki, yazılarım sosyolojiyi ilgilendiriyor. Dinin sosyolojideki yerini ve işlevini açıklıyorum. Sosyoloji bilim olduğu için, bilimsel doğruları yazıyorum. Bilimsel doğruları anlamak için çok önemli bir şart var. Prof. Dr. Ali Demirsoy bu şartı şöyle özetliyor.

''Yedi yaşına kadar hurafeler ile dolmuş bir beyin, pozitif bilimi algılayamaz'' diyor.

Sn. Demirsoy haklı. Sosyoloji hakkındaki yazılarımı anlamak için, öncelikle, beyindeki hurafelerden kurtulmak gerekiyor.

Yazıma yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.