Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan 2 milyon 800 bin oy aldı. Oy verenlerden birisi de benim.

SİNAN OĞAN

Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan 2 milyon 800 bin oy aldı. Oy verenlerden birisi de benim.

Siyasal tercihlere, hiç kimsenin karışma hakkı yoktur. Tercih, demokratik sistemlerin doğasından kaynaklanır. Tercihlere mani olursanız karşınıza diktatörlük çıkar. Tercihi tartışmaya başlarsanız, karşınıza PLATON GERÇEĞİ çıkar.

2400 yıl önce yaşamış Yunanlı Filozof Platon ''Arkadaşlarınız ile siyasi tartışma yapmayın. Arkadaşınızdan olursunuz'' diyordu. Bu kural değişmeden günümüze kadar gelmiştir.

Siyasette imaj her şeyden önemlidir. Adayların seçilmek için gerekli olan hukuki statüleri tamdır. Aksi taktirde, yasalar karşısında aday olamazlar. Ancak, siyasi rekabet hukuk ile yetinmiyor. Adayın imajı, hukuki yeterliliğin önüne geçiyor. En kolay imaj, karalama siyaseti ile yaratılıyor.

Troller, Muharrem İnceyi kolayca hal ettiler. Şimdi sırada Sinan Oğan var. Karalamak için her yol deneniyor. Machiavelli taktiği dir. 500 yıl önce Nichola Machiavelli ''Kazanmak için her yol meşrudur'' diyordu. Ancak unutulan bir gerçek var. Etki-tepkiye neden olur. Zira, sadece seçileni değil, seçeni de hedef alan eylem ve söylemler, kararsız kalanları taraf olmaya itiyor.

Benim siyasi tercihimin gerçek nedeni ''Atatürk ve onun ilke ve inkilapları'' olmuştur. Atatürk'ün kurduğu Parti, maalesef Atatürkçü kimliği kaybetti. Parti içerisinde, Ulu Öndere ''Dersim Katliamcısı'' diye hakaret edenlere ses çıkmıyor. Onun ilke ve inkilaplarına karşı çıkan siyasileri, CHP meclise taşıdı. AKP 'deki Atatürk karşıtlığı ise saklanmıyor. Her iki partinin etrafında oluşan ittifaklar, tercihim dışında kalmıştır. Kalmaya da devam ediyor.

İnsan doğası kazanmaya odaklanmıştır. Bana ''tercihlerin tutmadı'' diyenler var. Onlar yanıldıklarını bilmiyor. Biz hiç kaybetmedik. Halen ayaktayız. Nitekim, kazandığını zan edenler, Atatürk'ün anıt mezarına gelip, karşısında hazır olda duruyor. Onun ilkelerine göre tanzim edilmiş Anayasaya göre yemin etmeden temsilci sıfatı kazanılmıyor. Kim kazanırsa kazansın, Ulu Önder Atatürk mezarından doğru, Türkiyeyi yönetmeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.