Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

NE YAZIK Kİ BÜROKRASİYİ TAM AŞAMADIK [ÖSYM]


E-devlet sistemi ile harika işler yapıldı. Pek çok işlemi artık internet üzerinden yapabiliyoruz.
Harika, güzel, müteşekkiriz ama hala önemli eksikliklerimiz var, hala bürokrasiden kurtulabilmiş değiliz.
.
Eşim az önce telefonla aradı, kısmen gülerek kısmen kızarak anlattı olan biteni;
.
Eşimin 30 yıldır hayalini kurduğu bir şey vardı, üniversitede fizik okumak istiyormuş ama ailesinin isteği ve yönlendirmesi ile tıp yazmış [iyi ki de öyle olmuş yoksa biz tanışamazdık, Allah razı olsun????).
.
Yıllardır ‘’emekli olunca fizik okuyacağım’’ deyip duruyordu, açıkçası ben ciddiye almıyordum ama meğer gerçekten de ciddiymiş, 6 ay önce emekli oldu ve 3 aydır üniversite sınavına çalışıyor, büyük bir zevkle matematik ve fizik problemleri çözüyor, evimiz yeniden üniversite hazırlık kitapları ile dolmaya başladı vs.
.
ÖSYM dün sınav takvimini açıklar açıklamaz eşim ÖSYM’nin sitesinden giriş yapmak istedi ama yapamadı, çünkü eğitim geçmişi ile bilgiler [hangi liseden mezun olduğu] sistemde gözükmüyordu. ‘’Neyse yapacak bir şey yok, yarın ÖSYM bürosuna bizzat gider hallederim’’ dedi. Büyük bir özen ve heyecanla tıp fakültesi diploması ve uzmanlık belgesini hazırladı, masaya koydu. Sabah bunları alarak ÖSYM bürosuna gitmiş ama müracaat işlemini yapamamış çünkü bu diplomaları kabul etmemişler, illa lise diploması olmalıymış, yoksa olmazmış.
.
Peki lise mezunu olmayan bu fakülteye girebilir ve bu fakülteyi bitirebilir mi? Iıh, olmaz!
.
Eşim Bakırköy Özel Çavuşoğlu Lisesi mezunu(1984). Ve o lise şu anda yok, kapandı. Nasıl bulacak bu diplomasını?
Ve niçin bu gereksiz çabayı gösterecek?
Neyi ispatlaması gerekiyor?
.
Sayın ÖSYM yetkilileri;
.
1991’de tıp fakültesinden mezun olan, 1999’da uzman tabip olan ve 1991’den beri 30 yılı aşkın bir süredir Sağlık Bakanlığında, SGK hastanelerinde ve en son yine Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan [bakanlık hastanesinden 6 ay önce emekli olan] bir uzaman tabibin üniversite sınavına girebilmesi için gerekli olan belge ‘’illa ve seçeneksiz bir şekilde’’ lise diploması mıdır?
.
Bunun için T.C. kayıtlarında gözüken, bakanlık kayıtlarında var olan ve üstelik bizzat da ibraz edilen tıp fakültesi [veya herhangi bir üniversite] diploması neden yeterli olamıyor?
.
‘’Sınava girebilmek için lise mezunu olmak şarttır, dolayısıyla üniversite mezunları da sınava girebilirler’’(lise veya lisans diploması yeterlidir)’’ gibi bir cümle yazmak çok mu zor?
.
E-devlet sistemi gibi harika bir sistemi kurup da böylesi saçmalıklarla uğraşmak tıpkı okyanusu geçip derede boğulmak gibi bir şey ama boğuluyoruz işte, boğuluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.