Prof. Dr. Mustafa ALICI

Prof. Dr. Mustafa ALICI

NEO-PAGAN ÇAĞDA DEVRIMCI TEVHID

1. Teopolitik Yön: Tevhid, Karun'u/Ekonomik Zalimi, Firavunu/Politik Zalimi, Haman'ı/bürokratik zalimi deviren bu dünyaya yar etmeyen, kötülüklerden ayıklayıcı, özgürleştirici gökteki idareyi yeryüzüne indiren, gündem belirleyici inançtır.

2. Metafizik yön: Tevhid, metafizik sükuneti, kısıtlayıcı fiziğe indiren, evrene dinginlik bahsedici Sonsuz Varlığa teslimiyeti ve itidali emredici inançtır.

3. Teolojik Yön: Tevhid, sahte ilahları batıl elbisesi giymiş, ismi olup cismi olmayan tanrıları yok eden, sadece Hakk'ı izhar eden sistematik bir inançtır ..

4. Sosyolojik Yön: Tevhid, geçici, yapmacık barışları, toplumları pasivite eden sahte düzenleri yok eder, hakkaniyeti , hakka sahip çıkmayı uygulayan ve yayan, sosyal ahlaka dayalı adaleti ihya eden millet bilinci veren kurallara sahip bir inançtır ...

5. Psikolojik Yön: Tevhid, insanın bireysel iç barışını, ruh -beden uyumunu, huzurunu, sükunetini, sağduyusunu, kısacası insan olma doğasını/ fıtratını ortaya çıkaran inançtır.

6. Paradigmatik Yön: Tevhid, müşrik ve kafir alem perspektiflerini, dünya görüşlerini, kozmos algılarını değiştirir devirir veya ısla h eder.

7. Antropolojik Yön: Tevhid, İnsan hayatının formlarının en başından kıyamete kadar evrimci değil devrimci devinimlerle gelişip ilerlediğini izhar eden inançtır.

8. Mistik yön: Tevhid, Gönul padişahi mevlânalar yunuslar hacı Bektaşi veliler ile satırlardaki heva hevesi devirir, ruh verir ... sahte ruhbanlıklar gider Hak diye nefes alan bedenler gelir... Kütükler devrilir ruhlar dirilir!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.