SAVUNMA SANAYİ BAŞARILI

2022 yılına dair muhasebe yapılırken, Savunma Sanayindeki başarılardan söz etmeden geçemeyiz. Zira, 2022 yılında Türk Savunma Sanayi, en ileri düzeydeki devletler seviyesine yükseldi. Tek eksiğimiz nükleer silah kaldı.

Hatırlayanlar bilir. Bundan 10 yıl önce, Türkiye Heronları kiralıyordu. Heronlar, insansız hava araçları idi. Dağdaki teröristleri saptamak amacıyla kullanılıyordu. Heronların sahibi Amerika bilgiyi zamanında vermiyor, çabuk bozuluyor, boşuna kira ödeniyordu. Türkiye, kendi insansız hava araçlarını üretmek zorundaydı. Dünyanın en iyisini üretti.

İnsansız hava araçlarına, silah yerleştirildi. Adına SİHA denildi. Sihalar, havadan teröristin yerini saptıyor. Lazer ile hedefi sabitliyor. Akıllı bomba ile imha ediyor.

Sihalar, Karabağ Savaşında kullanıldı. Sihalar, radara yakalanmıyor. Zırhlı araçları havadan imha ediyor. Bu sayede 40 yıl işgal altında kalan Karabağ, Ermeni işgalinden kurtarıldı.

Sihaların başarısı, Ukrayna-Rusya Savaşında dillere destan oldu. Kievi işgal etmek amacıyla gelmekte olan Rusyanın 60 Km uzunluğundaki Tank ve Zırhlı Araç filosu, Sihalar ile imha edildi. Ukraynalılar, Türk Sihlarını üreten Bayraktar Şirketi adına şiir yazdılar şarkı düzenlediler.

10 yıl önce dışarıdan insansız hava arcı kiralayan Türkiye, 2022 yılında 27 ülkeye İha ve Siha ihraç etti. Bayraktar Şirketinin sahibi Selçuk Bayraktar ''gelirimizin yüzde 75'i ihracattan geliyor'' diye beyanatta bulunuyor. Sihalar o kadar başarılı ki dünya kabul ediyor.

Selçuk Bayraktar ''İnsansız Jet uçağını'' uçurdu. Adına ''Kızılelma'' diyor. Kızılelma, Türklerin yaklaştıkça uzaklaşan ideası. Bu ismi koymakla Selçuk Bayraktar, Türk olmanın gururunu yaşıyor ve bizlere yaşatıyor.

2022 yılında, Türkiye iki önemli füze denemesi yaptı. Bu denemeler, Batıda hayretle karşılanıyor. Zira, birincisi balistik füze. Diğeri, Patriotların yerini alıyor.

-Tayfun adındaki BALİSTİK FÜZE, Rizeden ateşlendi. 561 Km uzaklıkta Sinop'taki hedefi tam isabet vurdu. Balistik füzeler, uzaya çıkıyor ve geri dönerek hedefe ulaşıyor. Akıllı füzeler sınıfında ve hedef şaşırmıyor.
- 2022 yılının son gününde, Türkiye SİPER adındaki Füzeyi ateşledi. Siper füzesi, havadan gelen uçak ve füzeleri 100 km uzaktan vuruyor.

Siper füzeleri, Türk Hava Savunmasını tamamlamış oluyor. Patriot adındaki, Nato hava savunma düzeneğinin yerini alıyor.

Batı, Patriotları bize satmadı. Biz de, aynı işi gören S 400 leri Rusyadan satın almış idik. Amerika, S 400 leri satın aldık diye ülkemize yaptırım uyguladı. Ancak başarılı olamadılar. Türkiye, SİPER FÜZELERİ ile kendi hava savuna düzenini kurdu. Patriotlara ve S 400 lere ihtiyaç duymuyor.

-2022 yılında Türk Savunma Sanayi ihracatta rekora koşuyor. 2023 yılında ihracat rakamının 10 milyar doları yakalayacağı tahmin ediliyor.

Savunma sanayindeki başarının arkasında, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir bulunuyor. Türk Milleti, böyle bir vatansevere sahip olmanın gururunu yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.