SİYASET

Seçime gidiyoruz. Mecburen gündemi siyaset oluşturuyor. Siyasete dair yazı yazmak mecburiyeti var.

Siyasi yazı yazmak kolay. Ancak, taraf olan kişi gerçekleri duymak istemiyor. Halbuki, gerçekler yaşamın bir parçası olarak bizleri takip ediyor.

CHP listelerine bakıyorum. Daha düne kadar, CHP'ye her türlü negatif söylemi dilinden bırakmayan siyasilere yer verilmiş. Yüzde yarım oyu olmayan başka partiden kişiler, vekil adayı yapılmış. Demek ki, vekil olmak için CHP'yi eleştirmek gerekiyor.

Çok değerli hemşerim Cemal Enginyurt İstanbuldan, listeye konmuş. Orduda yaşayanlar kıskansın, Sn. Enginyurt benim vekilim oluyor.

Ordulular yabancıları sever. Kendi yetiştirdiği değerlere ''TOSUNCUK'' der. Bu nedenle, Ordulu olmayan vekil adaylarını destekler. Bakan olunca, bu destek daha da artar. AKP Orduda doğru liste yapmış görünüyor.

İyi Partinin listesi de Orduya uygun. Orduda bir deyiş vardır. Orduda ticareti lazlar yapar, siyaseti Gürcüler yapar, Türkler ''dedikodu'' yapar. Bunu bilen iyi parti, Orduya uygun liste yapmış. Taktire şayan görünüyor.

Beni en çok sevindiren Seyit TORUN oldu. Sn. Torun Ulubeyli. Ulubey'de ve Ordu'da, belediye başkanlığı yapmıştır. Halk adamıdır. Belediye başkanlığı sırasında, kapısı herkese açık idi. İnsan sever kişiliği, onu toplum adamı yaptı. Her türlü makamın hakkını verecek kariyer ve liyakata sahip siyaset adamıdır. Oy almayı hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.