Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

SUÇ DEĞİL AMA TUHAF

Dilinden dini, Kur’anı düşürmeyen, sürekli olarak haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlere;

Şunu bilinki, Kur’an‘da emirler(farz), tavsiyeler(sünnet), yasaklar(haram), kerih görülenler(mekruhlar) bellidir ve bunların dışındakilerin tamamı serbesttir(mübah).

Dinde/Kur’an’da “tuhaf” diye bir kavram yoktur.

Ayrıca  tekrar hatırlatalım; özellikle bir kadının namusu hakkında zanla konuşmak iftira suçuna girer. Kur’ana göre bunun cezası müfteriye 80 sopa burmak ve ömür boyu şahitliğini kabul etmemektir(24/3,4).

Ama üzülerek görüyorum ki dilinden Kuranı düşürmeyen ve sürekli olarak haktan,hukuktan, adaletten bahsedenlerin bir bölümü bu ayeti ıskalıyor. Çok üzücü (Kur’ana göre kendilerini yalancı şahit konumuna düşürüyorlar).

Demekki sürekli olarak haktan,hukuktan, adaletten bahsetmek hatta adaleti emreden ayetleri slogan olarak kullanmak (örneğin defalarca gördüğümüz üzere) adil olmayı garantilemiyormuş.

Medeni kanunu ölçü alanlara;

Kanunlarda da neyin suç neyin serbest olduğu açıkça yazılıdır.

Buna göre kanunlarımızda da “tuhaf” diye bir tanımlama yoktur.

Bir fiil size tuhaf geliyorsa, yapmazsınız olur biter, çünkü ne Kuran ne de kanunlar sizi buna mecbur ediyor, başkasının yaptığı suç olmayan bir davranış da sizi ilgilendirmez. Velevki bu kişinin başka bir konuda beğenmediğiniz bir görüşü ve hatta suçu bile olsa…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.