ÜLKEMİZİN BEL KEMİKLERİ AKIN ETMEYE BAŞLADILAR

Ülkenin yeni nesil gençlerinin buluşma noktalarının eğitim camiaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz ve bu konu da zannımca hem fikiriz. Eğitim kademesinin en dikkat edilmesi gereken aşama ise Üniversitelerdir. Çünkü Üniversiteler artık binlerce yeni nesillerin yeni hedef noktasıdır. Hedef noktası insanlık hayatının mühim noktasıdır. Hedefte sapmalar olursa kendisiyle beraber olumsuzlukları da hiç kuşkusuz getirir. Bu nedenle bu dönemde var gücümüzle ülkemizin yeni neferleri, ülkemizin bel kemiği ve aynı zamanda ben kemiği olan gençlerimize sahip çıkalım...

Aşağı yukarı her ilimizde 400 üzerinde STK ve DERNEK'ler mevcuttur.

Bunların yanında Belediyeler, Partiler, Vali'likler Kaymakamlıklar yer almaktadır.

Üniversitelerimizin açılmasına sayılı günler kala öğrenciler eğitim aldıkları il'lere akın etmeye başladılar. Bunlar ilkbahar'da yeni açılan çiçekler gibi kıvılcımlı ve hoş görüntüler vermektedirler. Hele ki yeni kazanan gençlerimiz birer toy gibiler.

ulkemizin-bel-kemikleri-akin-etmeye-basladilar.png

Ancak bu güzel görüntüleri bozan bir görüntü var, öğrenciler gittikleri il'lerde dışarda kalmaktadırlar.

Muş il'imizden gelen şikayetler üzerine bu konuyu dile getirme gereği duydum. Muş il'imiz 12 bin kişilik kapasiteli Üniversitesiye sahip. il'limiz de konut sayısı haddinden fazla STK ve DERNEK sayısı ise bi hayli fazla. Böyle bir ortamda öğrencilerin ev bulamaması acı bir durum. Bir iki öğrencinin yaptığı olumsuz hareketleri tüm öğrencilere mal etmek sağlıklı bir hareket değildir.

Sayısı 406 tane olan il'imizin STK ve DERNEK'leri il'imizin kalkınmasında öncü birliklerdir.

Öncü birliklerin kendilerine has birer öğrenci evlerinin olması yararlarınadır. Önemli bir konuma sahip STK ve DERNEK'lerin havalanında şunu karşıladık bunu karşıladık demeleri yerine şu faaliyeti yaptık şu öğrencilerle şu ailelerle bir araya geldik demeleri daha güzel bir harekettir.

STK ve DERNEK'ler havalanında karşılama hareketlerinin dışında herhangi bir faaliyetleri olmazsa TABELA Dernekçilikten öteye gidemezler. UNUTMAYALIM Kİ STK ve DERNEKLER MEHTERAN ekipleri değildirler.

Tekrardan dile getirmek istiyorum STK ve DERNEK'ler il' in bel ve ben takımıdır. En önemlisi STK ve DERNEK'ler bir il'in beyin takımlarıdırlar.

Belediye'lere, Vali'liklere, Kaymakamlık'lara gelelim ekipler oluşturalım, gelen öğrenciler için yurtlar, pansiyonlar ve misafirhanelikler yapalım. Bunlar size iyi bir dönüt sağlayacaktır.

Tüm parti teşkilatlarına gelelim eğer hala otogarlar'da, Üniversite bahçelerinde, ve havaalanlarında standlar kuramamışsanız teşkilatça kendinizi denize atın...

Teşkilatlar fotohaneler değildirler.

Bahsi geçen, teşkilatlar, kurumlar, STK, DERNEK vb'lere sağlıklı ve başarılı çalışmalar diliyorum...

2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimize ve eğitimci camialarımıza nice başarılar getirmesini temenni ediyor, bir daha 1038'li AKADEMISYENLERIN olmamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.