Prof. Dr. Mustafa ALICI

Prof. Dr. Mustafa ALICI

VAAD EDİLEN TOPRAKLARIN SEKİZ AŞAMALI SUİSTİMALİ


1. Başlangıçta Ahit Toprakları.. İbrahim asdan Yusuf as kadar dönemde göçebe iken yaşadıkları topraklarda Rabbimiz bu topluluk için bir "aile ilahı ( ilahe abaike)" iken ihlâslı bir ahitin maddi karşılığı olarak Kenan, Yabus Filisti ve Medyen toprakları ahdedildi.

2. İfaya Bağlı Vaad Toprağı: Hz. Yusuf ve hz Musa As yoluyla Mısır'dayken özellikle kavim köle iken özgürlüğün simgesi olarak "vaad edilen toprağa" dönüştü .

3. Mukaddes Toprak: Fatih peygamber Davud as tarafından kılıçla fethedilen bu topraklar "Mukaddes topraklara" dönüştü.

4. "Yeryüzü Mirası" : Davud as kitaba ahde sadık kalan ve Salih hayat yaşayanlara yeryüzü topraklari "Miras Topraklar ( ennel arda yerisuha ibadiyyesalihun) olarak verildi.

5. Dünya Hakimiyeti Mesih Toprağı: Babil Sürgünü ve sonrasinda Ruhbanlar özlemini çektikleri bu toprakları Kudüsu de idealize ederek Yahudi bir mesih öncülüğünde ahir zamanda binlerce yıl sürecek olan diğer insanları hakimiyet altına alacakları "dünya hakimiyetlerinin çekirdeği ve Kudusu Romaya alternatif dünyanın başkenti ( Çaput Mundi)" gördüler.

6. "Ütopik Tanrı Krallığı": Hz.İsanin gelmesinden bir kaç asır oncesinden itibaren bu topraklar Rabbanilerce sadece ve temelde olarak "Yahudiler için içlerinde bal ve süt ırmakları akan topraklarına" dönüştürüldü.
7. "Distopik Dönüştürücü Toprak": Kölelestirici Yahudinin eline düşen her şey ona benzetiilir ve asli köklerinden koparılıp dönüştürür.. Tarihte 12 boydan 10 boy'un Asur tarafından kesilip yok edildiği kaybolan kuzulardan başka ayakta kalan sadece baskın Yahuda klanının psikolojik travası sürekli nükseder. Yahuda klanı, en kurnaz olarak her şeyi, herkesi, her unsuru kendisine doğru kurbağanın haşlanması gibi transforme eder (yuhevvidu);
8. Tekelci Yahudiye ailt fiziksel dünya olarak Sahte Cennete: Diğer milletlerin cennetlerinin gılmanı ve hurisi görülmesi / her Yahudiye bu cennette diğer milletlerden 1200 köle vardir .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.