“Aile yuvası sükûn ve huzur yeridir”

“Aile yuvası sükûn ve huzur yeridir”

Aile yuvasının sükûn ve huzur bulma yeri olduğunu söyleyen Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, boşanmaların en büyük nedeninin iletişimsizlik olduğuna dikkat çekti.

Aile yuvasının sükûn ve huzur bulma yeri olduğunu söyleyen Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, boşanmaların en büyük nedeninin iletişimsizlik olduğuna dikkat çekti. 
 

Batman Müftülüğü tarafından ‘Hz. Peygamber ve Aile İçi İletişim’ konferansı verildi. Konferansta konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Aile yuvasının sükûn ve huzur bulma yeri olduğunu söyleyerek, boşanmaların en büyük nedeninin iletişimsizlik olduğuna dikkat çekti.

Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda saat 18.00’da gerçekleştirilen konferansa İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, Batman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şafi Özperk, STK temsilcileri, Müftülük çalışanları ve Batman halkı katılım gösterdi.

Konferans Gercüş İlçe Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinden sonra açılış konuşmasını yapan Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar,  aile için iletişimin önemine değindi.

Ardından konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Müminin en son ulaşmak istediği noktanın cennet olduğunu söyledi.

Aile yuvası, kaynaşmak sükûn, huzur bulma yeridir

Hadislerden, cennetin bir numunesinin aile içinde olması gerektiği çıkarımında bulunduklarını belirten Aydın, “Müminin yuvası cennet bahçelerinden bir bahçe olması lazımdır. Aile yuvası, kaynaşmak sükûn, huzur bulma yeridir. Bunun nasıl olacağının formelini Cenabı Allah Kur’an-ı Kerimde veriyor. Aile yuvasının sevgi ve merhamet üzerinde kurulması, bunun bereketi olarak da erkeğin ve kadının bir araya gelip huzur ile sükûn bulacağı bir yer olması. Cenab-ı Allah bizlere aileyi böyle tanıtıyor.” dedi.

“İki cihan saadeti diye başlayan yuvalar neden sürmüyor?”

Boşanmaların en büyük nedeninin aile içi iletişimsizlik olduğunu vurgu yapan Aydın, müminlerin iki cihan saadetini elde etmek için evlendiğini belirtti.

“İki dünyada mutlu olmak için kurulan yuvalar niçin hemen bozuluyor? İki cihan saadeti diye başlayan yuvalar acaba niye sürmediğini hiç düşündünüz mü? Niye boşanmalar ve kavgalar-dövüşler arttı diye hiç düşündünüz mü?” diye soran Aydın, “Bunların bir tek cevabı var o da iletişimdir. İletişim, neyi nerede ne zaman söyleyeceğimizdir. Ne zaman susacağımız, ne zaman konuşacağımız ve nasıl konuşmamızı bilmek demektir. Eskilerin deyimiyle adabı muaşerettir. Bir zaman görgü kuralı dedik, şimdi adı iletişim oldu. Aile içi iletişim denince ne oluyor? Eşlerin bir birine karşı nasıl davranacakları, neyi nasıl söyleyecekleri, nerede susacakları ve nasıl konuşacaklarıdır.” diye konuştu. (M. Sait Çelik- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.