Ak Parti'li İsmail Kahraman üçüncü turda 316 oyla TBMM'nin 32. Başkanı seçildi

Ak Parti'li İsmail Kahraman üçüncü turda 316 oyla TBMM'nin 32. Başkanı seçildi

1 Kasım seçimlerinin ardından yeni Meclis’in başkanı bugün belli oldu. Meclis'te ilk ve ikinci tur oylama işleminde çoğunluk bulunamaması üzerine üçüncü tur oylamaya geçildi.

1 Kasım seçimlerinin ardından yeni Meclis’in başkanı bugün belli oldu. Meclis'te ilk ve ikinci tur oylama işleminde çoğunluk bulunamaması üzerine üçüncü tur oylamaya geçildi. Üçüncü turda AK Parti'li İsmail Kahraman, 316 oy alarak TBMM'nin 32. Başkanı seçildi.

Üçüncü turda CHP'li Gülsün Bilgehan Toker 125, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 41, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 40 oy aldı.

Birinci turda İsmail Kahraman 316, Gülsün Bilgehan 127, Dengir Mir Mehmet Fırat 41, Yusuf Halaçoğlu 41 oy aldı. Meclis'te 40 milletvekili alan MHP'nin adayı Halaçoğlu'nun 41 oy alması ise dikkat çekti. 


İkinci turda AK Parti'li İsmail Kahraman 318, CHP'li Gülsün Bilgehan 126, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 40, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 39 oy aldı.

Üçüncü turda ise AK Parti'li İsmail Kahraman 316 oy alarak Meclis Başkanı seçildi.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 1940’ta Rize’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Kahraman, geçmişte Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği ve Kültür Bakanlığı yapmıştı. Kahraman, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapıyordu. Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanmıştı.

 

MECLİS TARTIŞMAYLA AÇILDI

Meclis oturumunda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin, Cizre ve Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. HDP Mardin milletvekillerinin şu an açlık grevinde olduğunu dile getiren Baluken, uygulamaların darbe uygulaması olduğunu söyledi. Bu uygulamaların Meclis gündemine alınmasını isteyen Baluken'e Baykal, bu konuların önemli olduğunu belirterek, elbette önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini ifade etti.
 

HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda Doğu ve Güneydoğu'da çekilen bazı fotoğrafları havaya kaldırarak gösterdi. Baluken'in katliam yapıldığını söylemesi üzerine AK Partili milletvekilleri alkışla tepki gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ı alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Baluken'in bir parlamenter olarak konuştuğunu belirterek, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını savundu. 

Yaşanan tartışmaların ardından yemin etmeyen milletvekilleri kürsüye çağrılarak yemin etmeleri istendi. Daha sonra tezkereler okundu.
 

DAVUTOĞLU İLE KILIÇDAROĞLU SOHBET ETTİ

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, oy verme sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sohbet etti.
 

3’ÜNCÜ TURA KALACAK

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. 4 tur olan başkanlık seçiminde ilk 2 oylamada, üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğu, diğer deyişle 367 oy aranıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.