CHP binasının önüne siyah çelenk bıraktılar Kılıçdaroğlunu İstifaya Çağırdılar

CHP binasının önüne siyah çelenk bıraktılar Kılıçdaroğlunu İstifaya Çağırdılar

AK Parti Batman İl Başkanlığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sarf ettiği sözler üzerine CHP İl Binası önüne siyah çelek bıraktı.

AK Parti Batman İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sarf ettiği sözleri protesto etmek ve kınamak için İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

AK Parti Kadın Kolları’nın da bulunduğu basın açıklamasını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Abdulbaki Polat okudu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan Sema Ramazanoğlu’na sarf ettiği sözlerin ülke ve millet adına üzüntü verici olduğunu söyleyen Polat, “Hiçbir mazerete sığmayacak, hiçbir vicdana yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Bu açıklamalar, aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir. Bu ahlak ve edep dışı ifadelerle Bakanın şahsında tüm kadınlar hedef alınmaktadır.” dedi.

Açıklamada bütün kadın derneklerine çağrıda bulunan Polat, şunları söyledi: “Siyaset yapıyorum diyerek bu kadar ağır bir hakaret yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir ideolojinin benimsemeyeceği kadar derinlikten yoksun, beyanlarını biz halk olarak kuvvetli bir şekilde kınıyor ve ayıplıyoruz. Kılıçdaroğlu, sarf ettiği sözden geri dönecek, kastını aşan beyanlar olduğu için özür dileyecek diye beklerken sözlerinin arkasında olduğunu açıklamış bulunuyor. Böylece kötülük kastı ile beyanda bulunduğunu itiraf etmiştir. Sarf ettiği söz; hakaret, aşağılama ve nefret içerme nedeni ile suça teşvik ettiği için Cumhuriyet savcılarını soruşturma için harekete geçmeye çağırıyor, kamuoyuna açık suç duyurusunda bulunuyoruz. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı şiddetle kınıyor, tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından AK Partililer, CHP İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakılması esnasında AK Partililer ile CHP’liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polislerin araya girmesiyle gerginlik büyümeden sonlandırıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.