Cumhurbaşkanı Açıkladı : Komuta kademesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Açıkladı : Komuta kademesi belli oldu

İkinci Günün Toplantısında Kara Kuvvetleri Başkanlığına Önemli İsimlerden Orgeneral Hulusi Akar Getirildi. Şurada alınan kararlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmasının ardından bugün kamuoyuna açıklanacak

Aydınlık / Ankara

Yüksek Askeri Şura’nın, ikinci gün toplantısında yani komuta kademesi belli oldu. Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar getirildi.
YAŞ, çalışmalarını tamamladı. Şurada alınan kararlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmasının ardından bugün kamuoyuna açıklanacak. Edinilen bilgilere göre, Genelkurmay Başkanlığı’na beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar getirildi. Akar’dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak atandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, koltuğunu Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’a bıraktı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresinin beklendiği gibi 1 yıl uzatıldığı belirtildi. Donanma Komutanlığı görevini Koramiral rütbesiyle sürdüren Veysel Kösele’nin ise oramiralliğe terfi ettirildiği ifade edildi. Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay’ın yerine Ege Ordu Komutanı Galip Mendi’nin atandığı belirtildi. 
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ise görevine devam edeceği ifade edildi. Böylece Güler 2019’da Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanlığı için en güçlü aday oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAYACAK
YAŞ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilecek 3. gün toplantısıyla sona erecek. Toplantının ardından kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan’ın imzalamasının ardından YAŞ kararlarını Cumhubaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklayacak. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yayınlanan kararlar bu kez ilk defa cumhurbaşkanlığı sözcüsü tarafından saat 12.15’te kamuoyu ile paylaşılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.