Demirtaş: Seçmene Seslendi Yarın Evde Oturma Günü Değil

Demirtaş: Seçmene Seslendi Yarın Evde Oturma Günü Değil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sandığa gitmek istemeyenlere ve kararsızlara, "Yarın evde oturma günü değil. Yarın sandık başına gidin. HDP'ye kullanın oyunuzu hep birlikte gülelim. Bunların kininden bıktık artık" diye seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul 1.Bölge Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Sancaktepe'deki halk buluşmasından sonra, final mitingini HDP İstanbul 1. bölge milletvekili adaylarının katılımıyla Pendik Kavaklıpınar'da gerçekleştirdi.

Yağmurlu havaya aldırış etmeden alana dolduran binler, Diyarbakır'daki bombalı saldırılara attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankart ve dövizlerle lanet yağdırdı. Mitingde yurttaşlar, " Umuda bomba işlemez, inadına barış, inadına özgürlük" , " Biz bir ölür, bin doğarız, Amed'e bin selam" , " Yıllarca ölümler olmasın diye ölen tek halk Bizleriz" yazılı pankartlar açarak sık sık, "Amed'e uzanan eller kırılsın" , " Barıştan yanayız, savaşa da hazırız" , "Katil devlet, hesap verecek" , "Şehid namirin", "Bizler HDP, Bizler Meclis'e" , "Hırsız, katil Erdoğan" sloganlarını attı. Alandaki güvenliği gençlerin ve kadınların sağladığı mitingde, "Dimdik ayaktayız, bombaları güle çevireceğiz", " Faşizm, döktüğü kanda boğulacaktır", " Size insanlığı öğreteceğiz" yazılı dövizler de dikkat çekti. HDP'nin seçim müzikleriyle halaylar çeken yurttaşlar, alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde alana gelen Demirtaş'ı karşıladı. 
 

HDP İstanbul İl eşbaşkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu'nun halkı selamlamasının ardından HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları son kez halkı selamladı HDP'ye destek çağrısında bulundu.

'HDP'ye baskı kesintisiz devam ediyor'

Mitingde konuşan Demirtaş, 2 aydır yoğun ve zorlu bir seçim kampanyasını hep birlikte yürüttüklerini söyleyerek, "Elbette her siyasi partinin, propaganda yapma hakkı vardır. Fakat bizler seçime parti olarak girme kararı aldığımızdan günden bu yana devletin baskısı altında seçim kampanyası yürütüyoruz. Bu zorlu yolda bizimle olan ve seçim çalışmaları yürütenlere teşekkür ediyorum. Bu baskı ortamı 2 aydır kesintisiz devam ediyor. Aslında hangi partiye bu kadar baskı yapılsa inanın ki o partiler seçim çalışmasından vazgeçerler. Ama bizde barış ve kardeşlik sevdası var. O nedenle sizler fedakarlık yaptınız, sabırlı davrandınız" dedi.

'Dün Diyarbakır'da katliam girişimi yapıldı'

Dün Diyarbakır'da yapılan bombalı saldırıyı kınayan ve saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlıyı dileyen Demirtaş, şunları söyledi: " Dün Diyarbakır'da yapılan planlı ve programlı ve bütün ülkeyi kaosa sürüklemenin hesabının yapıldığı bir katliam girişimiydi. Ama halk her yerde çok sabırlı davrandı. Diyarbakır halkı da ayağı kolu kopanlara , polisin müdahalesine rağmen sabırlı davrandı. Onlar, istiyorlardı ki bir izdiham yaşansın ve halkımız birbirini ezsin. Ama, halkımız el ele kol kola girdi ve saldırıyı boşa çıkardı." 

'Elbette bir gün iktidardan düşeceksiniz'

Bingöl ve Erzurum'da partisine dönük saldırıları da hatırlatan Demirtaş, "Ben tek bir insanımızın tek bir tırnağını 550 milletvekiline değişmem. Koltuklarını kaybetmemek için bütün ülkeyi felakete sürüklemeyi göze aldılar. Elbette bir gün iktidardan düşeceksiniz. Bu kadar panik ve korkunun nedeni ne? Neden korkuyorlar? Çünkü biliyorlar ki iktidarlarını kaybederlerse Roboski'de, Gezi'de katledilenlerin, çaldıkları paraların yedikleri rüşvetin hesabı sorulacak. O yüzden korkuyorlar. Korkuyorlar çünkü, Suriye'de tecavüz ordusu IŞİD'E gönderilen silahların hesabı sorulacak. Koltuklarının kaybedecekleri için hesap sorma vakti geliyor o yüzden paçaları tutuşmuş" diye konuştu.

 

'Vereceğiniz her bir oy çocuklarımızın geleceğini belirleyecek'

Şu ana kadar HDP'ye 140 saldırı yapıldığını ancak kendilerinin sağduyulu davrandığını ifade eden Demirtaş, " Çünkü, 'ülkenin barışa ihtiyacı var ' dedik. Biz sükunet çağrısı yaptık. Biz sükunet çağrısı yaparken onların yandaş medyası 'HDP kendi kendini bombalatıyor' dedi. Bu kadar alçaldılar" dedi. Kitleye dönerek, "Sizin o tırnağınıza bin defa ben kurban olayım. Ben bin defa canımı kurban ederim size" diye konuşmasına devam eden Demirtaş, yarın yapılacak seçimlerin kritik olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: " Ya para için mevki için ülkeyi ateşe atanlar ülkeyi adım adım felakete götürecekler ya da biz ezilenler kazanacağız. Biz istiyoruz ki iyilik kazansın. Vereceğiniz her bir oy çocuklarımızın geleceğini belirleyecek. Bu ülkede barış, kardeşlik güven olsun istiyoruz. O yüzden, vereceğiniz her oy bu kadar kıymetli. Sandık başına gittiğinizde elinizdeki evet mührü sizin gücünüzdür. Elinizdeki küçücük evet mührünü HDP'ye attığınızda Türkiye'nin kaderi değişecek" şeklinde konuştu. 

'Yarın evde oturma günü değil'

Sandığa gitmek istemeyenlere ve kararsızlara da çağrı yapan Demirtaş, "Yarın evde oturma günü değil. Yarın sandık başına gidin. HDP'ye kullanın oyunuzu hep birlikte gülelim. Bunların kininden bıktık artık. Biz kendi inancımız, kültürümüz, dilimizle yaşamak istiyoruz. Düşmanlık, öfke, savaş istemiyoruz. Bunu ancak HDP başarabilir. Diğer partiler yüzde 30 oy alsa bile AKP'yi durduramaz ama biz yüzde 10 alsak AKP'yi durdurabiliriz. O yüzden oylar HDP'ye" dedi. AKP'nin elinde ne varsa HDP'ye karşı kullandığını ancak kendilerinin yanında halkın olduğunu belirten Demirtaş, " Bugünleri bizler değiştireceğiz dedik ve AKP devletinin gücüne karşı Türkiye'nin bütün ezilenleri olarak bugüne geldik. Türkiye'nin her yerinde sesimize ses var. Dün Diyarbakır'daki vahşi saldırıdan sonra Türkiye'nin her yerinden bizi aradılar ve bize merak etmeyin biz Diyarbakır'ın yanındayız dediler. İşte o bize yeter. Bunu başardık. Türkiye'nin bütüne ezilenlerini büyük insanlık çağrısında buluşturduk. Zannetmesinler ki bugünlere de kolay geldik. Yakılan köylerimiz, işkenceleri, faili meçhulleri anlatsak dağlar dayanmaz. Ama biz acımızı yüreğimize gömdük. Gelin birlik olalım dedik. Bu ülkede birlikte yaşamayı başaralım dedik o yüzden HDP'yi kurduk" ifadelerini kullandı. 

"Yarın sandık başına gitmek ve resmi sonuçlar kesinleşinceye kadar müşahitlerin sandıkları terk etmemesi çok önemli" diyen Demirtaş, " Ne söylediysek meydanlarda sizi asla mahcup etmeyeceğiz. Asla HDP'ye elim kırılaydı da oy vermeseydim demeyeceksiniz. Siz neyseniz biz oyuz" diyerek konuşmasını Nazım Hikmet'in "Onlar ümidin düşmanıdır" şiiriyle sonlandırdı. 

Miting çekilen halaylarla son buldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.