En Güzel Hutbe Okuma Bölge Yarışması

En Güzel Hutbe Okuma Bölge Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Sosyal, Kültürel ve Mesleki Yarışmalar kapsamında Bingöl’de 'En Güzel Hutbe Okuma Bölge Yarışması' düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Sosyal, Kültürel ve Mesleki Yarışmalar kapsamında Bingöl’de 'En Güzel Hutbe Okuma Bölge Yarışması' düzenlendi. 11 ilden gelen Genç hatipler kendi illerini en güzel şekilde temsil etmek için birbirinden güzel hutbeler verdiler.

Cuma günü saat 09.00’da başlayan 'En Güzel Hutbe Okuma Bölge Yarışması' Cuma namazı saatinde sonuçlanırken,  11 ilden katılan hatipler yarışmada okudukları hutbelerini Bingöl'ün merkez camilerine giderek Bingöllülere Cuma hutbesi verdiler.

Cuma namazı sonrasında tekrar merkez Hacılar Cami'sinde bir araya gelen ve derecelere giren genç hatiplere Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Müftüsü Mecit Can, Kurum amirleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla ödül töreni düzenlendi.  

Bingöl Hacılar Cami'nde gerçekleşen 'En Güzel Hutbe Okuma Bölge Yarışması' sonucunda, Ağrı ilini temsil eden Yunus Teymur birinci, Kars ilinden Ramazan Şentürk ikinci, Erzurum ilinden Abdulkadir Ilgaz üçüncü oldu.

Yarışma ve ödül töreni sonrasında konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, MEB Din Öğretimi Genel güdüklüğünce düzenlenen 'Güzel Ezan' okuma ve 'Güzel Hutbe' yarışmalarında bir araya geldiğini söyledi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin kendilerini duygulandırdığını ifade eden Engin, "Bu bir yarışmadan ziyade öğrencilerin birbirleriyle kaynaşma ve faydalanma süreci olarak görüyoruz. Öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak bir etkinlik görüyoruz. Daha önce kendi illerinde dereceye giren 10 ilden gelen kardeşlerimizi ağırlayıp misafir ettik. Malumunuz bu yarışmalardan birinin birinci seçilmesi söz konusu. Bizim gözümüzde bütün kardeşlerimizin hepsi birinciler. Özelikle hitabet bütün sanat erbapları için lazım olan bir durum. Bugün buraya yarışmaya katılan öğrenciler merkezde bulunan değişik camilerde hutbe verdiler. Gerçekten bizi çok duygulandırdılar. Cami cemaati kardeşlerimizi çok beğendiler. Bende burada katılımcılara ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.