Erdoğan AK PARTİ Kongresini Kendi Elleriyele Hazırlıyor

Erdoğan AK PARTİ Kongresini Kendi Elleriyele Hazırlıyor

AKP’nin 5. Olağan Büyük Kongresi yarın Ankara’da toplanıyor. Kongre öncesinde Ahmet Davutoğlu, “haftalık olağan görüşme” kapsamında dün Beştepe Sarayı’na çıkarak Erdoğan’dan son direktifleri aldı.

AKP’nin 5. Olağan Büyük Kongresi yarın Ankara’da toplanıyor. Kongre öncesinde Ahmet Davutoğlu, “haftalık olağan görüşme” kapsamında dün Beştepe Sarayı’na çıkarak Erdoğan’dan son direktifleri aldı. 
Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre Erdoğan partinin yönetim listesini kendi ekibiyle birlikte hazırladı. Erdoğan’ın parti yönetim organlarında kapsamlı bir temizlik yapmak istediği, bu durumun da parti içinde bazı rahatsızlıklar yarattığı ifade ediliyor. Partinin “Beştepe kanadı”, 7 Haziran aday listesinin şekillendirilmesinde etkili olan Teşkilat İşleri Başkanlığı ile yerel yönetimleri seçim kampanyasında etkin çalıştıramadığı için hedefte olan Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın değişmesini istiyor. Erdoğan’ın görevden almaya çalıştığı bu ekibin yerine, teşkilatlarla ilişkisi daha güçlü olan bir ekibi görev başına getirtmek istediği kaydediliyor. 
Hedefteki bir diğer partili kitle ise parti içi kurullarda koalisyon savunuculuğu yapanlar. Erdoğan’ın özellikle 7 Haziran sonrası yapılan MYK, MKYK, grup istişare ve il başkanları toplantılarında, koalisyon savunuculuğu yapan, özellikle de CHP ile koalisyon ortaklığı isteyenleri hem parti yönetiminden hem de aday listelerinden uzaklaştırmak istediği öğrenildi.

3 DÖNEM KURALI BY-PASS EDİLECEK
Kongre gündeminin önemli başlıklarından biri de 3 dönem şartını içeren tüzük hükümlerinin değiştirilmesi olacak. Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki bir komisyon maddelerin ne şekilde değiştirileceğine yönelik bir taslak hazırladı. Edinilen bilgilere göre 3 dönem kuralı, tüzük hükmü olarak devam edecek ancak istisna uygulanması konusunda parti yönetimine yetki verilecek. Değişiklik, 7 Haziran’da bu kural yüzünden liste dışı kalan AKP’lilerin yüzünü güldürse de yeni vekilleri listede arka sıralara düşme ve hatta liste dışı kalma kaygısı kapladı. YSK’nın belirlediği takvim uyarınca 18 Eylül’e kadar yetiştirilmesi gereken aday listede, hangi 3 dönemliklerin yer alacağı merak konusu. Parti kuslilerine yansıyan bilgilere göre, başvuru toplama sürecinde Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Ali Babacan, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Ayşenur İslam’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda 3 dönemlik isim başvurusunu yapmadı. Ancak bu isimlerin adaylık başvurusu yapmamaları, milletvekili adayı olamayacakları anlamına gelmiyor. AKP’de aday listelerini belirleyecek olan üst kurulun, bu isimleri listelere koyma yetkisi bulunuyor. Başvuru yaptığı bilinen tek 3 dönemlik ise Erdoğan’ın en yakınındaki isim olan Binali Yıldırım.
Kaynak: Aydınlık

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.